Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Hemský musí na operaci s ramenem, sezona pro něj skončila

Edmonton - Český hokejový útočník Aleš Hemský z Edmontonu musí na operaci s levým ramenem a sezona pro něj skončila. Uvedl to generální manažer Oilers Jeff Tambellini. Šestadvacetiletý mistr světa z Vídně z roku 2005 tak přijde i o únorové olympijské hry ve Vancouveru. Osudným se stal Hemskému ve středečním utkání NHL proti Los Angeles zákrok Slováka Michala Handzuše, který jej narazil na mantinel. Pooperační léčení by mělo trvat až šest měsíců.

"Je to frustrující, protože je tato sezona pro řadu hráčů hodně důležitá. Hlavně proto, že je to olympijský rok, ale já s tím bohužel nic nenadělám. Není sranda hrát s takovým zraněním. Zkoušel jsem to, ale bohužel to nešlo," řekl Hemský zámořským médiím.

Nepříjemná zpráva je to jak pro Hemského a Oilers, tak pro trenéra českého národního týmu Vladimíra Růžičku. Bronzový medailista z minulé olympiády v Turíně se představil pod Růžičkou nejen ve Vídni, ale i letos na světovém šampionátu ve Švýcarsku, kde byl s šesti body za dvě branky a čtyři asistence třetím nejproduktivnějším hráčem týmu po Petru Čajánkovi a Jaromíru Jágrovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články