Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hejduk zařídil v nájezdech výhru Colorada

Edmonton - Český hokejový útočník Milan Hejduk zařídil ve čtvrtečním utkání NHL gólem v penaltovém rozstřelu vítězství Colorada na ledě Edmontonu 4:3. Avalanche i díky trefě Tomáše Fleischmanna vedli po první třetině už 3:0, domácí Oilers však i zásluhou Aleše Hemského, který zaznamenal gól a asistenci, dokázali ztrátu smazat. V samostatných nájezdech se ale už Hemský, který byl vyhlášen druhou hvězdou večera, ani žádný z jeho spoluhráčů neprosadili. Naopak Hejduk hned v první sérii krátkým forhendovým švihem procedil puk za záda brankáře Devana Dubnyka a postaral se o pátou porážku Edmontonu v řadě.

Colorado naproti tomu ukončilo sérii tří proher. "Říkali jsme si, že se musíme sebrat a vrátit se ke hře, díky níž jsme byli úspěšní. V první třetině se nám to povedlo, ale po té druhé jsme si to v kabině museli zase připomenout. Jenže to moc nepomohlo. Musíme ale také pochválit soupeře, který se obdivuhodně zvedl," prohlásil trenér Avalanche Joe Sacco.

Ten si po vyrovnávací brance na 3:3 vyžádal oddechový čas, aby jeho mužstvo náhodou nepostihla ještě větší pohroma. "Když se dostanete rychle do výrazného vedení, máte tendenci upustit od své hry a začít vymýšlet nesmysly. Myslím, že to se nám přesně přihodilo a málem nás to stálo zápas," vyjádřil se obránce Colorada John-Michael Liles.

Montreal podlehl Tampě 1:4

Vítězný gól si vedle Hejduka připsal ve čtvrtek také obránce Pavel Kubina, jehož Tampa porazila Montreal 4:1. Kubina, který se trefil podruhé v sezoně a poprvé po 34 zápasech, byl v 33. minutě autorem branky na 2:1. A byla to hodně šťastná trefa. V útočném pásmu si Kubina sjel až k zadnímu mantinelu, nahodil puk před branku, kde se kotouč odrazil do sítě od zad ležícího dalšího českého obránce Jaroslava Špačka. Ten těsně předtím neustál střet se Stevenem Stamkosem a spadl do brankoviště.

Stamkos se stal hrdinou celého zápasu, když si připsal asistenci u prvních dvou gólů a další dva sám vstřelil. Důležitá byla především branka na 3:1 ve 42. minutě, kdy Stamkos proměnil trestné střílení nařízené po hákování Romana Hamrlíka. Stamkos při penaltě zachoval chladnou hlavu, nabruslil si až před brankáře Careyho Price, vystřihl elegantní otočku a bekhendem zavěsil.

Zdařilý debut v brance Lightning prožil pětadvacetiletý Cedric Desjardins, který poslední čtyři sezony strávil na farmě Montrealu v Hamiltonu. Ani jednou však nedostal šanci v prvním mužstvu Canadiens, kteří ho v létě vyměnili do Tampy. Teď se proti svému bývalému klubu vytáhl.

Atlanta zlomila Boston

Po čtyřech prohrách v řadě zabrali hokejisté Atlanty a vydřeli vítězství 3:2 po samostatných nájezdech nad Bostonem. Výraznou měrou k tomu přispěl i český brankář Ondřej Pavelec, který zlikvidoval 42 z 44 střel a poradil si i s oběma nájezdy.

Pavelec zlomil prokletí penaltových rozstřelů a na osmý pokus se dočkal premiérového vítězství. Samostatné nájezdy byly v této sezoně jedinou slabinou českého gólmana, jemuž jinak patří druhé místo v úspěšnosti zákroků a třetí příčka v průměru inkasovaných gólů. V chytání penalt byl ale nejhorší z 50 gólmanů, když zneškodnil jen šest z jedenácti nájezdů.

Ve čtvrtek byl ale stoprocentní. V první sérii zastavil pravým betonem pokus Tylera Seguina, následně si pohlídal kotouč, který utekl z čepele Blakeu Wheelerovi. K třetímu nájezdu pak už ani nedošlo, protože na druhé straně byli úspěšní jak Tim Stapleton, tak Bryan Little.

Jaroslav Špaček s hráči Montrealu
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články