Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Hejduk si připsal další asistenci a Colorado vítězství

Denver (USA) - Útočník Milan Hejduk se v pondělním utkání NHL podílel jednou asistencí na výhře Colorada nad St. Louis 4:3. Domácí rozhodli o vítězství v polovině třetí třetiny, kdy zlomili nerozhodný stav 2:2 dvěma góly v rozmezí 44 sekund. Postarali se o ně dva nováčci: nejprve obránce Kevin Shattenkirk využil přesilovou hru, vzápětí Ryan Stoa svým premiérovým gólem v sezoně zvýšil na 4:2. Hosté už pak stihli v předposlední minutě pouze snížit. Hokejisté Avalanche tak po dvou porážkách opět uspěli a v tabulce Západní konference se vrátili do elitní osmičky, zaručující účast v play-off.

Zápas byl i soubojem slovenských gólmanů, z něhož nakonec vyšel jako vítěz Peter Budaj. Sice si připsal o sedm zákroků méně než jeho protějšek Halák, v závěru ale svůj tým podržel, když deset sekund před třetí sirénou betonem vyrazil střelu Alexandra Steena. V utkání o sobě dal vědět také český útočník David Kočí, když se hned v druhé minutě pustil do pěstního souboje s Camem Janssenem. V minutu trvající bitce uštědřil Kočí svému soupeři o několik ran víc, než od sebe oba soky odtrhli rozhodčí.

Dramatické vyvrcholení přinesl duel mezi Washingtonem a New Yorkem Rangers. Zatímco v posledním vzájemném měření sil vyhráli Rangers jasně 7:0, tentokrát v normální hrací době padl na obou stranách jediný gól a o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. V prvních třech sériích se z každého týmu prosadili dva hráči. Ve čtvrté sérii pak neuspěl domácí Marcus Johansson a Arťom Anisimov zařídil pro Rangers bod navíc za vítězství 2:1. Capitals přitom přišli o vedení 1:0 až necelých sedm minut před koncem třetí třetiny, když se puk po střele Briana Boyla odrazil od těla Mariána Gáboríka za záda bezmocného brankáře Bradena Holtbyho.

Svůj druhý gól v ročníku vstřelil obránce Tomáš Kaberle, jeho Toronto však podlehlo Carolině 4:6. Vše podstatné se odehrálo až ve třetí třetině, v níž padlo sedm branek. Hurricanes v poslední dvacetiminutovce nejprve ztratili dvoubrankové vedení, pak jim ho ale znovu vrátili druhou trefou v zápase Brandon Sutter a Jeff Skinner, který v 52. minutě v přesilové hře vstřelil vítězný pátý gól.

Kanonádu si užili také fanoušci ve Vancouveru, kde domácí Canucks rozstříleli Dallas 7:1. Ukončili tak sérii čtyř prohraných zápasů, z nichž poslední tři ztratili až v prodloužení nebo po samostatných nájezdech.

Washington- NY Rangers
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články