Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Hejduk přispěl dvěma body k výhře Colorada

New York - Český hokejista Milan Hejduk se v sobotním utkání NHL podílel jedním gólem a asistencí na domácím vítězství Colorada 7:4 nad Minnesotou. Avalanche rozhodli o výhře v rozmezí 23. až 30. minuty, kdy čtyřmi góly otočili skóre z 1:2 na 5:2. K bleskovému obratu přispěl i Hejduk, který vstřelil v přesilové hře třetí branku týmu. Za hostující Wild se do statistik zapsal dvakrát jako asistent Martin Havlát.

Hejduk si udržuje v čele produktivity Čechů stále tříbodový náskok před Tomášem Plekancem, který v sobotním zápase zaznamenal rovněž dva kanadské body. Po akcích kladenského odchovance skóroval Andrej Kosticyn a Brian Gionta, který ke dvěma gólům navíc přidal i asistenci a byl hlavním strůjcem výhry Montrealu 3:1 nad Buffalem. Další elitní čeští útočníci Patrik Eliáš a Aleš Hemský nenastoupili. Prvně jmenovaný útočník z rodinných důvodů, neboť v nejbližších dnech čeká přírůstek s Petrou Volákovou. I bez něho a dalších devíti zraněných hráčů ale New Jersey přehrálo Philadelphii 2:1 po nájezdech. Hemský chyběl Edmontonu, který doma podlehl San Jose 3:4, kvůli nataženým tříslům.

Český brankář Tomáš Vokoun zneškodnil 34 střel, v penaltovém rozstřelu navíc chytil i všechny čtyři nájezdy soupeře a dovedl Floridu k výhře 4:3 na ledě Tampy Bay. Jediným úspěšným aktérem rozstřelu byl Stephen Weiss. V základní hrací době se z trestného střílení prosadil i Radek Dvořák, jehož při úniku v oslabení fauloval Pavel Kubina. Český útočník proměněným nájezdem ukončil 130 minut trvající gólový půst Floridy a snížením na 1:2 dostal tým do hry.

Druhá útočná formace Ottawy, v níž figuruje Milan Michálek, vstřelila všechny tři góly týmu a zařídila výhru 3:0 nad Torontem. Český útočník si připsal dvě asistence, po kterých skóroval Mike Fisher. Zbývající gól zaznamenal Alexandr Kovaljov a druhé čisté konto v sezoně vychytal brankář Brian Elliot, který zastavil všech 29 střel soupeře.

Jeden večer, dva hattricky

Do čela kanadského bodování NHL se před Stevena Stamkose opět propracoval Sidney Crosby. Kapitán Penguins vstřelil hattrick, kterým překonal i hranici 200 gólů v soutěži, a postaral se o výhru Pittsburghu 4:1 nad Calgary. Crosby se prosadil ve třech různých herních situacích: v přesilovce, oslabení i při hře pět na pět, navíc mohl skórovat i z trestného střílení, ale to mu zlikvidoval lapačkou Miikka Kipprusoff.

Hattrick zaznamenal i útočník Anaheimu Bobby Ryan, který třemi góly pomohl týmu k výhře 6:4 v Phoenixu. Ducks v polovině zápasu prohrávali na ledě soupeře už 1:3, ale poté dvěma zásahy odstartoval obrat, který následně i završil šestým gólem týmu. Phoenix, jenž měl na svém kontě sedm výher v řadě, už dokázal pouze zkorigovat. Dvě asistence si v dresu poražených připsal Radim Vrbata.

Útočník Anaheimu Bobby Ryan
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články