Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hejduk přihrál na vítězný gól Colorada

Washington - V pátečním utkání vyhráli hokejisté Colorada NHL na ledě Washingtonu 4:1, a prodloužili tak vítěznou sérii na tři zápasy. Rozhodující druhý gól vypracoval v druhé třetině český útočník Milan Hejduk, který zpoza branky přihrál do ideální střelecké pozici obránci Adamu Footovi.

Coloradu se zcela podařilo vymazat z ledu lídra tabulky střelců Alexandra Ovečkina, který poprvé po deseti zápasech vyšel bodově naprázdno. Jedinou branku Capitals vstřelil v poslední minutě první třetiny Nicklas Backström, asistenci si u ní připsal Tomáš Fleischmann.

"Odvedli jsme skvělou práci," pochvaloval si po utkání brankář vítězů Andrew Raycroft, který si připsal 28 úspěšných zákroků. "Hráli jsme velmi disciplinovaně. Udělali jsme jenom dva fauly, vždy ještě v průběhu naší přesilovky. Takže jsme je skoro nepustili do početní výhody a to je pak hodně znát," dodal Raycroft.

Jakmile Colorado získalo vedení 2:1, zaměřilo se především na obranu. V poslední třetině vyslalo na branku jen pět střel, ale přesto vstřelilo dva góly. "Hráli jsme s týmem, vůči němuž máme velký respekt, a věděli jsme, že ze sebe musíme vydat maximum. Myslím, že od začátku do konce jsme to zvládli," řekl kouč Lavin Tony Granato, který si připsal jubilejní 100. výhru v trenérské kariéře v NHL.

Navíc již jedenáctý zápas v řadě vyhráli na domácím ledě hokejisté Detroitu, kteří porazili 5:2 Anaheim. Hvězdou večera se stal švédský útočník Henrik Zetterberg, který vstřelil gól a na dva přihrál. "Byl to z naší strany dobrý zápas. Vypadalo to, jakoby se puky neustále odrážely na naše hokejky. Měli bychom si to užít, protože přijdou zápasy, kdy to bude přesně naopak," uvedl Zetterberg.

Jedním ze strůjců vítězství Red Wings byl také brankář Ty Conklin, který se vypracoval do role týmové jedničky. Conklina získal Detroit v létě jako náhradníka pro Chrise Osgooda, jenž tým dovedl k poslednímu Stanley Cupu, jenže v této sezoně se mu nedaří. S průměrem 87,9 procenta zásahů je nejhorší ze všech pravidelně nastupujících gólmanů. V pátek se dokonce nevešel ani na střídačku, přestože je zdráv.

"Nechci se do toho míchat," komentoval to Conklin. "Tohle je mezi Chrisem, trenéry a vedením klubu. Já ale stojím za Chrisem, jsem přece jeho spoluhráč," prohlásil Conklin, jenž vychytal 21 výher z 29 zápasů a už šestkrát zaznamenal čisté konto.

Svůj čtrnáctý gól v sezoně vstřelil český útočník Václav Prospal z Tampy, v duelu s Carolinou byl ale jediným střelcem Blesků, kteří nakonec prohráli 1:4. Prospal v úvodu druhé třetiny vyrovnal na 1:1, v 35. minutě však vrátil Hurikánům vedení Jussi Jokinen a v úvodu třetí třetiny zasadil Tampě rozhodující dva údery Joe Corvo, který během 39 sekund dvakrát skóroval v dvojnásobné přesilovce.

Hráči Tampy, kteří prohráli čtvrtý z posledních sedmi zápasů, působili po většinu utkání hodně neškodným dojmem. Za první třetinu pouze jedinkrát vystřelili na branku a v celém zápase vyprodukovali dohromady jen třináct střel. "Nedokážu si vybavit, kdy jsme byli naposledy tak dole," poznamenal útočník Lightning Jeff Halpern.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články