Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hejduk pomohl gólem k výhře Colorada

New York - Hokejisté Colorada ukončili sérii šesti porážek. V nedělním utkání NHL zvítězili na ledě Chicaga 5:1. Jedním gólem k tomu přispěl i český útočník Milan Hejduk, který po 36 minutách hry svou 25. trefou v sezoně zvýšil vedení Avalanche na 3:1. Washington si naopak připsal čtvrtou prohru v řadě. Prohrál s Pittsburghem 4:3 po samostatných nájezdech. Pod vedením nového kouče se chytili také hokejisté New Yorku Rangers. V neděli porazili Boston 4:3 a zaznamenali třetí výhru v řadě z pěti zápasů od příchodu Johna Tortorelly, který na střídačce nahradil Toma Renneyho.

Colorado přerušilo nejdelší šňůru proher od ledna 1992, kdy ještě pod hlavičkou Quebec Nordiques prohrál tým osmkrát za sebou. Avalanche přesto dál zůstávají poslední v tabulce Západní konference. "Postavení v tabulce pro nás samozřejmě vypadá hodně špatně. Ale tohle je cenné vítězství. Porazili jsme velmi silný tým, všichni předvedli velké nasazení," chválil po utkání mužstvo brankář Peter Budaj, který přispěl k výhře 24 zákroky.

Chicagu téměř celé utkání chyběl Martin Havlát, který po čtvrtém střídání kvůli zranění v dolní části těla odstoupil ze hry, a na led už se nevrátil. "Víc budeme o jeho stavu vědět v úterý," uvedl trenér Joel Quenneville na adresu českého útočníka, který v posledních 30 zápasech vstřelil 12 gólů a přidal 19 asistencí.

Souboj mladých hvězd vyhrál Crosby

Velmi očekávaný duel viděli fanoušci ve Washingtonu, kam zavítal Pittsburgh. Po dvou týdnech tak na sebe znovu narazily mladé hvězdy - domácí Alexander Ovečkin a hostující Sidney Crosby, kteří si při posledním vzájemném duelu 22. února vyměnili několik ručních i slovních šťouchanců.

A zatímco tehdy na ledě vyhrál Ovečkin, jenž přispěl gólem a asistencí k výhře Capitals 5:2, tentokrát byl hvězdou večera Crosby. Kapitán Pittsburghu v normální hrací době vstřelil gól, na další přihrál a v penaltovém rozstřelu pak rozhodl o vítězství Penguins 4:3 po samostatných nájezdech.

V dalších zápasech se prosadili asistencemi Češi Martínek a Průcha v zápase New Yorku Islanders a Phoenixu, který skončil výsledkem 3:2. Ve zbylých nočních zápasech porazila Atlanta 5:2 Calgary, Montreal zdolal Dallas na jeho ledě 3:1 a podobně uspěla i Minnesota v Anaheimu, zvítězila 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články