Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hejduk dvěma góly ukončil své střelecké trápení

New York - Hokejový útočník Milan Hejduk ukončil po 13 zápasech své střelecké trápení v NHL a v posledním utkání v roce 2011 dvěma góly pomohl Coloradu k výhře 4:2 na ledě Anaheimu. Hejduk se poprvé prosadil v 7. minutě, když z bezprostřední blízkosti překonal brankáře Hillera a otevřel skóre zápasu, ve 42. minutě pak trefou v přesilové hře zvyšoval vedení Avalanche na 4:1.

Milan Hejduk v dresu Colorada
zdroj: ISIFA/EPA

Zápas měl speciální příchuť pro brankáře Colorada Jeana-Sebastiean Giguera, který nastoupil poprvé v roli soupeře na ledě svého bývalého klubu, s nímž v roce 2007 vyhrál Stanley Cup. Giguere byl před dvěma lety vyměněn do Toronta, ale zápasu v Anaheimu se dočkal až nyní v dresu Avalanche, kteří jej v létě získali jako volného hráče. "Byl to pro něho výjimečný večer," řekl Hejduk, který poprvé v sezoně skóroval v jednom utkání více než jednou. "Zažil v tomto klubu spoustu skvělých okamžiků a hodně pro tento tým udělal. Podle reakcí fanoušků bylo vidět, že tady na něho nezapomněli," všiml si Hejduk.

Colorado si v Anaheimu připsalo osmou výhru z posledních deseti zápasů a v tabulce Západní konference už poskočilo na devátou příčku, přičemž má stejný počet bodů jako osmý Dallas, který zdolal 4:2 Boston. "Jsme teď sebevědomý tým a děláme všechno pro to, aby nám to vydrželo," poznamenal kapitán Hejduk.

Střelecky se na Silvestra dařilo také Radimu Vrbatovi z Phoenixu a Tomáši Fleischmannovi z Floridy, kteří rovněž dvěma góly přispěli k výhrám svých týmů a oba byli vyhlášeni nejlepšími hráči zápasu. Kojoti zvítězili 4:2 v Minnesotě a přerušili sérii čtyř porážek, Florida porazila 3:2 Montreal. Vrbata na začátku třetí třetiny zlomil bezbrankový stav 1:1 na 3:1 ve prospěch Phoenixu, když se trefil dvakrát v rozmezí pouhých 121 sekund. O dvě minuty později sice snížil gólem z trestného střílení Matt Cullen, Kojoti ale těsný náskok uhájili a 19 sekund před koncem pojistil výhru trefou do prázdné branky při power-play Ray Whitney.

Fleischmann v duelu s Montrealem poprvé skóroval ve 24. minutě, když v přesilové hře vymetl horní roh branky a vyrovnal na 1:1. Jednačtyřicet sekund před koncem třetí třetiny pak zvýšil do prázdné klece při power-play Canadiens na 3:1 a nakonec si připsal vítězný gól, protože hosté ještě dokázali o pouhých jedenáct sekund později snížit.

Fleischmann si díky dvěma gólům udržel pozici nejproduktivnějšího českého hráče v NHL. Stejný počet 34 bodů, ale méně vstřelených branek má na kontě také Patrik Eliáš, který dvěma asistencemi přispěl k výhře New Jersey 3:1 nad Pittsburghem.

Třetí vítězství za sebou vychytal brankář Tomáš Vokoun, jehož Washington čtyřmi góly v třetí třetině otočil zápas v Columbusu z 0:2 na 4:2. Český gólman si připsal 35 zákroků, dvěma trefami se o úspěch Capitals zasloužil už v druhém utkání za sebou Alexandr Ovečkin. Capitals obrátili skóre na ledě nejhoršího týmu celé NHL třemi góly během necelých tří minut v úvodu třetí třetiny. "Vybojovali jsme dnes důležité vítězství," konstatoval po utkání Tomáš Vokoun. "Porážka by znehodnotila naše předchozí dobré výkony proti Buffalu a Rangers," dodal Vokoun.

Povedený večer prožil také Ondřej Pavelec, který díky 22 zákrokům dovedl Winnipeg k výhře 3:2 nad Torontem. Jets tak završili rekordní měsíc v historii klubu, když vyhráli 10 ze 14 zápasů, z toho devět na domácím ledě, a vyhoupli se v tabulce Východní konference z třináctého místa na sedmé.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články