Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

HC Mountfield klub zatím neprodá, čeká na podporu města

České Budějovice – HC Mountfield České Budějovice odložil po dnešním jednání zastupitelstva města prodej hokejového klubu společnosti Marimex. Čeká na novou nabídku finanční pomoci do příštího zasedání zastupitelů 10. listopadu. Radní původně nabídli zadluženému celku pomoc 200 000 eur, zhruba pět milionů korun, přičemž klub žádal o deset milionů. Podmínka, že nedojde k prodeji klubu, byla pro představenstvo HC nepřijatelná. Zastupitelé dnes klubu jednomyslně vyjádřili podporu a uložili radním, aby na příštím jednání navrhli způsob a formu podpory extraligového hokeje v Českých Budějovicích.

Hokejisté Českých Budějovic
zdroj: isifa/VLP autor: Pancer Václav

Českobudějovičtí radní se minulý týden dohodli, že klubu nabídnou jednoúčelovou neinvestiční dotaci ve výši 200 000 eur za podmínek, že v názvu bude mít České Budějovice, udrží se v extralize a neprodá licenci. Člen představenstva HC Mountfield Ivan Drbohlav před jednáním zastupitelstva řekl, že podmínky pro něj nejsou akceptovatelné. "Žádný podnikatel nemůže znehodnotit svou firmu tím, že řekne: nikdy ji neprodám. Potom je hodnota té firmy nulová," uvedl Drbohlav.

Zástupci klubu poprvé oficiálně přiznali, že chtějí podíl v klubu prodat jiné firmě. "Večer na představenstvu se mělo rozhodovat o prodeji klubu," potvrdil Drbohlav. S budoucím majitelem měl prý domluveno, že v tomto ročníku extraligy bude ještě společnost Mountfield jeho generálním sponzorem. Dá na něj 14 milionů korun plus další miliony po případném postupu do play-off. Uvedl, že hrozba prodeje klubu není vydírání zastupitelů.

Za posledních pět let byly podle něj příjmy klubu na 500 milionech korun, z čehož diváci se na nich podíleli asi 75 miliony, Mountfield 162 miliony a zbytek dodali malí, střední i velcí sponzoři z Českých Budějovic a okolí. Podle něj 11 ze 14 klubů velmi významně sponzorují města. Budějovice k nim nepatří. Klubu nechtěli radní schválit ani pronájem ledu za symbolickou korunu.

Vedení klubu po jednání zastupitelstva vyhlásilo, že prodej prozatím zastavuje. "Jsem optimistou. My chceme zůstat," ujistil Drbohlav.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Aleše Hazuky

Klub vyčíslil ztráty, které vznikly v sezoně 2010/2011, na deset milionů korun. Dlužil hráčům na platech, dodavatelům výstroje i městu za pronájem ledu. Za ledovou plochu klub městu dlužil koncem roku 1,4 milionu korun, splatnost pohledávky radní odložili do konce letošního roku. Případný vstup města do akciové společnosti odmítli. Rozpočet klubu na současnou sezonu je zhruba 90 milionů korun. Peníze na ni vedení klubu má. "Situace na hráče nedopadá," ujistil předseda představenstva HC Mountfield Zdeněk Blažek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články