Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

HC Lev stále neví, kde bude hrát domácí zápasy

Praha – Přestože spojení nově vzniklého klubu HC Lev a pražské O2 areny bývá považováno za hotovou věc, vedení nováčka Kontinentální ligy se stále nedohodlo s provozovatelem haly firmou Bestsport na využívání areny pro soutěžní zápasy. Jednání stále pokračují a Lev naznačuje, že by případně mohl domácí zápasy hrát v hale Sparty.

O2 arena
zdroj: ČT24

"Na první nabídku s návrhem podmínek pronájmu O2 areny pro potřeby KHL, kterou předložil Bestsport, reagoval klub HC Lev kontranabídkou. Představenstvo Bestsportu došlo k závěru, že ji v této podobě nemůže přijmout," uvedl šéf Bestsportu Richard Benýšek pro Aktuálně.cz.

Problémem prý není rozměr kluziště v multifunkční aréně, podle reglementu KHL lze ligu hrát i na stávajícím rozměru "zámořského" typu 60x26 metrů. "Rozměr kluziště nepatří k problémům, kvůli kterým dosud nedošlo k dohodě. Technicky je možné v O2 areně zajistit rozměr požadovaný HC Lev. Ale musí být stejný jako pro HC Slavia, tzn., že kluby se na něm musí shodnout," poukázal Benýšek na skutečnost, že v aréně by v příští sezoně měly působit dva kluby - Slavia a Lev.

Lev sice podle všeho skutečně preferuje širší kluziště, i proto, že bude mít tréninkové zázemí na Spartě, kde má ledová plocha rozměry 60x29 metrů. Možnost, že by se kluziště rozšířilo, ale naznačil po skončení sezony i šéf Slavie Vladimír Růžička. Bez ohledu na přání druhého klubu.

"Jednání nadále probíhají. Rozhodnou ve výsledku pouze podmínky, jaké nám budou nabídnuty. Rozměry hřiště nám vyhovují v obou pražských arénách," řekl předseda představenstva Lva Jan Musil a naznačil tak, že by nováček KHL mohl klidně na Spartě hrát i zápasy. Tuto možnost nevyloučil ani majitel pražského klubu Antonín Charouz.

Důvody, proč se zástupci Lva s Bestsportem stále nedohodli na spolupráci, nejsou oficiálně známé. Jisté je pouze to, že to není ekonomická otázka. Podle Aktuálně.cz ale chce Lev, aby byl v areně oficiálně domácím, tedy upřednostňovaným týmem. Tuto výsadu má však smluvně zajištěnou Slavia.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články