Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

HC Lev definitivně v Popradu, souhlasí slovenské kluby

Bratislava - Kluby slovenské hokejové extraligy souhlasí, aby celek HC Lev Hradec Králové působil v rámci Kontinentální ligy v sezoně 2010/11 v Popradu. Podle stanoviska společnosti Pro-Hokej, která řídí slovenskou extraligu, ale musí HC Lev splnit některé podmínky. V pondělí by se měl kauzou ještě zabývat na mimořádném výkonném výboru Slovenský svaz ledního hokeje.

"Představitelé klubů Slovnaft extraligy s účinkováním HC Lev v KHL na zimním stadionu v Popradě nemají námitky za splnění následujících podmínek. HC Lev musí splnit všechny legislativní podmínky vyplývající z předpisů SZLH a IIHF a obchodní podmínky a závazky vůči Pro-Hokej, a.s. a HK Poprad," stojí v oficiálním prohlášení.

V případě, že se projekt uskuteční, čeká slovenské kluby finanční vyrovnání. "Kluby dostanou od HC Lev finanční vyrovnání, ale jeho výši nebudeme nyní zveřejňovat. Je to předčasné," řekl ředitel Pro-Hokeje Vladimír Paštinský s tím, že tato částka je výsledkem jednání s klubem HC Lev. "Stejně tak je to s vyrovnáním mezi HC Lev a HK Poprad, to je mezi těmito kluby," doplnil Paštinský.    

Dnešní rozhodnutí mimořádného jednání sportovní rady Pro-Hokeje je pro klub HC Lev hodně důležitým krokem, i když jde jen o postoj klubů. Ten ale bude jedním z hlavních hledisek, která bude brát SZLH v potaz. Společnost Pro-Hokej, která řídí slovenskou extraligu, jednala o svém postoji ve Valčanské dolině poblíž Martina ve středu a některé kluby si vzaly ještě čas na rozmyšlenou a dnes dopoledne se musely definitivně vyjádřit.

HC Lev chtěl původně působit v Hradci Králové, ale proti tomu se postavila Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, která řídí extraligu, a následně ji zamítl na začátku června i Český svaz ledního hokeje. Vedle postoje klubů byla pro ČSLH problémem legislativa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články