Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

HC Lev bude hrát KHL, doma bude v Popradu

Hradec Králové/Poprad (Slovensko) - Královéhradecký hokejový klub Lev bude v nadcházející sezoně přece jen hrát Kontinentální ligu. Sídlit bude v Popradu, kde byla ve středu a ve čtvrtek na inspekci infrastruktury zvláštní komise z KHL. Klub, který se chce nyní zaměřit především na sestavení konkurenceschopného týmu, by mohl působit pod názvem HC Lev. O přijetí klubu mezi účastníky ročníku 2010/2011 informovalo vedení soutěže na své internetové stránce.

"Jsme moc rádi, že tento projekt byl oceněn od takové soutěže, jakou KHL - považovaná za druhou nejlepší soutěž na světě - je. Na projektu jsme dlouho pracovali, ale teprve nyní to pro nás vlastně všechno začne," řekl tiskový mluvčí klubu Zdeněk Šesták.

Klub se spoléhá na sportovního manažera a bývalého reprezentačního útočníka Otakara Janeckého. "Byl v neustálém kontaktu s hráči a trenéry, které jsme oslovili. Je samozřejmé, že někteří z těchto hráčů již raději zvolili jistotu v podobě jiného angažmá. Nyní je třeba kontaktovat trenéra a 35 hráčů, s nimiž se doladí potřebné náležitosti a kteří zahájí přípravu," uvedl Šesták.

Definitivně rozhodne Rada ředitelů

Přestože definitivně má ještě posvětit start Lva v KHL takzvaná Rada ředitelů, představitelé klubu mají z inspekční návštěvy komise dobrý pocit a věří, že realizaci jejich cíle o startu v soutěži již nic nezhatí. "Tím, že s námi byli inspektoři v Popradu, víme možná o něco více, než je v tom oficiálním prohlášení, ale samozřejmě, že vše je stále v rukou KHL. Nedokážu si však v tuto chvíli příliš představit, že by to opět nemělo vyjít," připustil Šesták.

Vedení soutěže upozornilo ovšem i na to, že inspekce zjistila i některé nedostatky. "Objevila se řada nedostatků, které musí být odstraněny do začátku sezony 2010/11," oznámilo bez bližších podrobností vedení soutěže. "Jde o některé technické věci, ale mohu říci, že klub splní naprosto vše podle přísného reglementu KHL, jak bude potřeba," ujistil Šesták a připustil, že je třeba doladit ještě některé požadavky ohledně stadionu, ale nemá z řešení obavy.

Budivelnik Kyjev nakonec z příštího ročníku KHL sám odstoupil, čímž se otevřela nová šance pro Lev. Klub měl původně působit v Hradci Králové. Přesídlit na Slovensko se rozhodl poté, co snaha hrát soutěž v sezoně 2010/11 na českém území ztroskotala na nesouhlasu Českého svazu ledního hokeje, do něhož byl Lev přijat jako oficiální člen 9. března tohoto roku. Nyní se Lev stal 24. účastníkem soutěže a prvním, který má sídlo mimo Rusko či země bývalého Sovětského svazu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články