Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Havlátovi a jeho Chicagu se vstup do play off vydařil

New York - Český hokejista Martin Havlát zařídil Chicagu dvěma góly první výhru v play off po sedmi letech. Osmadvacetiletý útočník nejdříve v 55. minutě poslal duel mezi Chicagem a Calgary do prodloužení a v něm vstřelil třetí nejrychlejší branku v historii vyřazovací části NHL, když po 12 sekundách překonal brankáře Miikku Kiprusoffa střelou z mezikruží. Svou druhou trefou v utkání rozhodl Havlát o vítězství Blackhawks 3:2 a vedení v sérii 1:0 na zápasy. Za předvedený výkon byl český útočník vyhlášen první hvězdou zápasu.

Klíčovou úlohu sehrál i český útočník Jiří Hudler, který se podílel gólem a asistencí na vítězství Detroitu 4:1 nad Columbusem. Nováček ve své premiéře v play off odolával obhájci Stanleyova poháru polovinu zápasu, ve 31. minutě však olomoucký rodák vstřelil úvodní gól utkání a o chvíli později připravil i druhou branku týmu. Čestný úspěch Blue Jackets zaznamenal po přihrávce Jakuba Voráčka útočník Umberger.

Ve čtvrtečním programu NHL zazářil rovněž David Krejčí, který přispěl gólem a asistencí k výhře Bostonu 4:2 nad Montrealem a byl označen druhou hvězdou utkání. Po akcích dvaadvacetiletého centra se Bruins dostali v první třetině do dvougólového vedení, Canadiens však dokázali v dalším průběhu gólové manko smazat. Zlomovým okamžikem se stala přesilová hra v 52. minutě, v níž slovenský obránce Chára strhnul vedení na stranu Bostonu a vítěznou tečku udělal za zápasem gólem do prázdné branky Phil Kessel.

V posledním utkání porazil Anaheim silné San Jose na jeho ledě 2:0. O výsledku vyrovnaného utkání rozhodla poslední část. Za Ducks v ní skórovali nejprve Niedermayer a dvě minuty před koncem Getzlaf.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články