Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Havlát se bodově dotáhl na Hejduka, stíhá je Plekanec

New York - Hokejový útočník Tomáš Plekanec se jako jediný český hráč gólově prosadil v nedělních zápasech NHL. Kladenský odchovanec byl zároveň osamoceným střelcem Montrealu, když trefou z pravého kruhu snížil na konečných 1:4 na ledě New Yorku Islanders. V produktivitě Čechů zůstává Plekanec třetí, když ztrácí jeden bod na duo Milan Hejduk a Martin Havlát. Ten se v závěru utkání podílel asistencí na čestném úspěchu Minnesoty, která doma podlehla Detroitu 1:4. Dotáhl se tak na Hejduka, který kvůli potížím s třísly chyběl Coloradu v posledních sedmi zápasech. V minulém týdnu už ale absolvoval část týmového tréninku a je možné, že se brzy vrátí do hry.

Změna trenéra nezafungovala v New Jersey. Na zápas Devils, jež vedl podruhé Jacques Lemaire, přišlo vinou sněhové kalamity jen 5 329 diváků, kteří sledovali vítězství Toronta 4:1. U poslední branky Maple Leafs si asistenci připsal Tomáš Kaberle, který ve středním pásmu získal kotouč a rychlým pasem vyslal na zteč Colbyho Armstronga.

Brankář Ondřej Pavelec se sice stal druhou hvězdou utkání Atlanty s Tampou Bay, když zastavil 31 střel, jeho tým však podlehl 2:3 v prodloužení. Bonusový bod zařídil hostům v přesilové hře druhým gólem v zápase útočník Vincent Lecavalier. "Ubránit oslabení čtyři na tři je velmi obtížné. Měli jsme šanci vyhrát, ale místo toho jsme se nechali vyloučit a následně jsme inkasovali a prohráli. Darovali jsme jim dva body," řekl Pavelec.

Bez Martina Erata se musela v neděli obejít ofenziva Nashvillu. Českého útočníka, který v úvodu sezony vynechal sedm zápasů pro potíže se zády, trápí nespecifikované zranění v horní části těla. I v minulých utkáních s Eratem byli Predators s koncovkou na štíru, tentokrát v St. Louis ani neskórovali a prohráli 0:2. Obě branky vítězů dal David Backes, u jehož první trefy asistoval Vladimír Sobotka. Výhru Blues podpořil 32 zákroky brankář Jaroslav Halák, který zaznamenal čtvrté čisté konto sezony.



Lídrem kanadského bodování NHL je suverénní Sidney Crosby. Kanadský útočník opět prodloužil bodovou sérii, která nyní čítá 24 zápasů, když se gólově prosadil na ledě Ottawy a na kontě má už 30 branek a 31 asistencí v 37 odehraných utkáních. Nikdo další se k němu nepřidal, a tak Pittsburgh prohrál 1:3.

Ligovou tabulkou stoupá Chicago. Obhájce titulu porazil díky třem brankám v závěrečné třetině Columbus 4:1 a připsal si čtvrtou výhru v řadě. Momentálně nejdelší úspěšná série v soutěži jej vynesla na dělené čtvrté místo v Západní konferenci. Blackhawks mohli konečně využít i Mariána Hossu, který kvůli zranění ve spodní části těla vynechal deset utkání. Slovenský útočník se hned uvedl asistencemi u prvních dvou gólů týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články