Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Havlát se blýskl hattrickem. Gól slavili i další Češi. Hertl je zpět

New York – Martin Havlát ukázal, že ještě nepatří do starého železa. Po zápase, který strávil pouze na tribuně, se v duelu s Coloradem blýskl hattrickem a jednou asistencí a byl tak hlavním strůjcem vítězství San Jose 5:1. V dresu Sharks se po poprvé od prosince, kdy si přetrhl vazy v koleni, představil i Tomáš Hertl. Mezi střelce se zapsalo ještě další pět českých hokejistů.

Martin Havlát slaví branku se spoluhráčem ze San Jose Brentem Burnsem
zdroj: ČTK/AP autor: Marcio Jose Sanchez

San Jose - Colorado 5:1

Havlát, největší hvězda zápasu, zkompletoval šestý hattrick v soutěži a první od 2. listopadu 2005 během deseti minut závěrečné části. Nejdříve se prosadil tečí, poté ze samostatného úniku, který zakončil nadvakrát, a třetí gól zaznamenal do prázdné branky při power play soupeře. Po brankách mladoboleslavského rodáka, který si v utkání připsal i asistenci, odskočilo San Jose z 2:1 na 5:1.

"Už to nějaký čas trvalo. Ze všeho nejdůležitější ale je, jak jsme zápas odehráli a že jsme ho dotáhli do vítězného konce," řekl český útočník o svém prvním hattricku v dresu San Jose, který byl tou nejlepší možnou reakcí na to, že ho trenér Todd McLellan nenominoval na minulý zápas.

I spoluhráč Dan Boyle věří, že se Havlát odrazí výkonem proti Coloradu k lepším zítřkům. "Měl jsem za něho velkou radost. Je jeden z těch kluků, co mají za sebou náročnou sezonu. Je tady od toho, aby dával branky, a potřebujeme, aby to dělal i v play-off. Doufám, že dnešní zápas ho nakopne ještě k větším a lepším věcem," řekl na adresu českého útočníka.

Hertl, jenž před zraněním vévodil kanadskému bodování nováčků, si při nástupu na led vysloužil od diváků hlasitý potlesk a v zápase odehrál rovných 15 minut. Během nich si vytvořil několik šancí, ale nebodoval. "Koleno je v pořádku, i když se cítím trochu unavený. Věřím, že zítra budu hrát o mnoho lépe," řekl po utkání Hertl.

Ale trenér McLellan měl na jeho výkon jiný pohled. "Tomáš hrál o něco lépe, než jsem očekával. Podnikl několik dobrých akcí podél mantinelu, při prvním střídání si připsal střelu. To ho muselo dostat do pohody, nemohl si představovat lepší začátek. Dostával se i dál do gólových šancí a jsem si jistý, že mu to dodalo sebevědomí. Opravdový test ho ale čeká zítra, jak zvládne zátěž ve dvou hracích dnech po sobě. Uvidíme, jak se bude cítit ráno," komentoval výkon českého mladíka trenér Sharks.

Tampa Bay - Columbus 3:2

Další nováček Ondřej Palát přispěl jednou trefou k výhře Tampy Bay 3:2 nad Columbusem. V současnosti má frýdecko-místecký rodák na kontě 59 bodů a v posledním utkání základní části může ještě vyrovnat nebo i překonat rekord Ivana Hlinky, jenž ve své premiérové sezoně v NHL zaznamenal o bod více. Žádný jiný český hráč nebyl v historii soutěže jako nováček produktivnější.

Detroit - Carolina 1:2

Jiří Tlustý vstřelil vítěznou branku Caroliny, která uspěla v Detroitu 2:1. Kladenský odchovanec, jenž je v hledáčku reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky pro mistrovství světa, skóroval v posledních pěti utkáních čtyřikrát a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Calgary - Winnipeg 3:5

Ve vzájemném duelu se gólově prosadili Jiří Hudler i Michael Frolík, který se nakonec radoval z vítězství Winnipegu 5:3 nad Calgary.

New Jersey - NY Islanders 2:3 SN

Branka uzdraveného Patrika Eliáše po asistenci Jaromíra Jágra znamenala v závěru první třetiny vedení New Jersey 2:1 nad New Yorkem Islanders, ale Devils nakonec soupeři podlehli 2:3 po samostatných nájezdech. Ani ve třináctém rozstřelu sezony tak nezlomili prokletí nájezdů a v součtu s minulým ročníkem v nich zaznamenali sedmnáctou porážku v řadě. V penaltové loterii se za poražené neprosadil Jágr.

"Je to až komické," řekl o trápení Devils v nájezdech útočník Ryan Carter. Tentokrát v nich dostali lekci od Islanders, kteří proměnili všechny tři nájezdy. Oku lahodící byla zejména provedení Joshe Baileyho a Ryana Stromea, kteří si vychutnali Martina Brodeura otočením o 360 stupňů kolem vlastní osy a zakončili bekhendem do odkryté části branky.

Dallas - St. Louis 3:0

NHL už zná všechny týmy postupující do play-off. Poslední vstupenku do vyřazovací části si vybojoval Dallas, který porazil na svém ledě St. Louis 3:0. Jeho vítězství znamenalo konec nadějí pro Phoenix, který s čtveřicí českých hráčů (Radim Vrbata, Martin Hanzal, Martin Erat a Zbyněk Michálek) už nemůže Dallas v posledních dvou utkáních základní části předstihnout.

Výsledky NHL:

Washington - Chicago 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Branky: 10. a 37. Beagle, 3. Ovečkin, 22. Bäckström. Střely na branku: 27:34. Diváci: 18.506.

Detroit - Carolina 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
Branky: 44. Sheahan - 9. Lindholm, 19. Tlustý. Střely na branku: 29:19. Diváci: 20.066.

Tampa Bay - Columbus 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
Branky: 35. a 39. Brewer, 24. Palát - 34. Jenner, 57. Savard. Střely na branku: 22:38. Diváci: 18.686.

New Jersey - NY Islanders 2:3 po sam. nájezdech (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 12. Carter, 20. Eliáš (Jágr) - 11. Lee, 41. Strome, rozhodující sam. nájezd Bailey. Střely na branku: 27:30. Diváci: 15.858.

Dallas - St. Louis 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky: 26. Daley, 32. Seguin, 45. Garbutt. Střely na branku: 40:22. Diváci: 18.532.

Calgary - Winnipeg 3:5 (0:2, 3:1, 0:2)
Branky: 22. Hudler, 32. Monahan (Hudler), 33. Russell - 8. Frolík, 17. E. Kane, 29. Klingberg, 50. Postma, 60. Wheeler. Střely na branku: 38:27. Diváci: 19.289.

San Jose - Colorado 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)
Branky: 46., 54. a 56. Havlát, 4. Boyle, 11. Marleau (Havlát) - 36. Bordeleau. Střely na branku: 30:33. Diváci: 17.562.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články