Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Havlát rozhodl svým gólem o výhře Minnesoty

New York - Český hokejový útočník Martin Havlát se v pondělním utkání NHL podílel gólem a asistencí na výhře Minnesoty nad Los Angeles 3:2. Havlát nejprve ve 22. minutě přihrál na úvodní branku Owenu Nolanovi, ve 48. minutě pak po spolupráci s Markem Židlickým vstřelil v přesilové hře rozhodující třetí gól. Hráči Wild si tak ještě udrželi alespoň teoretickou šanci na postup do play-off, na dvanáctém místě Západní konference však stále ztrácejí devět bodů na osmé Colorado. Los Angeles si sice připsalo již čtvrtou prohru za sebou, stále na tom je ale o poznání lépe. Na sedmé příčce tabulky má pětibodový náskok před devátým Calgary.

David Krejčí svým 17. gólem v sezoně otevřel skóre zápasu s Buffalem, Boston však nakonec prohrál 2:3. Přesto si Bruins udrželi na osmém místě Východní konference dvoubodový náskok před Atlantou, která nevyužila jejich zaváhání a podlehla na domácím ledě Carolině 1:4.

Nejvíc frustrovaný byl po utkání brankář Tim Thomas, jehož v 27. minutě poté, co inkasoval gól na 1:3, trenér Claude Julien vystřídal a poslal do branky Tuukku Raska. Ten už ve zbytku zápasu neinkasoval, na obrat skóre se však Bruins nezmohli. "Samozřejmě v takové situaci chcete zůstat v brance a dál bojovat. Střídání během utkání není nic příjemného," prohlásil Thomas. "Byl to nejhorší zápas v mé kariéře," dodal.

Také Atlanta začala svůj duel s Carolinou nadějně, když od 15. minuty po trefě Nika Antropova vedla 1:0. Pak však Thrashers čtyřikrát inkasovali a sami už nedokázali vyzrát na brankáře Cama Warda, který prožil povedený návrat do branky, v níž chyběl od 3. února kvůli zranění zad.

Frolík dvakrát přihrál na gól

Pátou příčku v Západní konferenci si upevnili hokejisté Nashvillu díky výhře 3:2 v prodloužení na Floridě. Na obě branky domácích přihrál český útočník Michael Frolík, brankář Tomáš Vokoun tentokrát sledoval utkání jen ze střídačky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články