Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Havlát přispěl Minnesotě v NHL gólem k výhře v Los Angeles

New York - Martin Havlát přispěl v pondělním utkání NHL jedním gólem k výhře Minnesoty 4:3 na ledě Los Angeles. Mladoboleslavský rodák se prosadil v úvodu druhé části, kdy střelou zápěstím z pravého kruhu otevřel skóre. Domácí Kings na jeho trefu dokázali odpovědět a v závěrečné třetině smazali dokonce dvoubrankový deficit. Zlomila je až v 58. minutě trefa Erika Belangera za asistence Marka Židlického.

Nepříliš povedené utkání sehrál český útočník Robert Lang. Devětatřicetiletý veterán byl u obou inkasovaných branek Phoenixu, přičemž při druhém gólu ho v přesilové hře obral o puk Joe Pavelski, který ze samostatného úniku zvýšil na 2:0. Coyotes i s přispěním gólu Petra Průchy do konce základní hrací doby vyrovnali, ale nakonec proti San Jose padli 2:3 po samostatných nájezdech. V penaltovém rozstřelu se jako jediný prosadil Pavelski, v dresu poražených neuspěli Lang s Radimem Vrbatou. 

Druhým hattrickem v NHL zařídil Rene Bourque výhru Calgary 4:1 v Edmontonu. Osmadvacetiletý útočník rozdělil své zásahy rovnoměrně do všech třetin a pokaždé skóroval v různých herních situacích. Poprvé se trefil při shodném počtu hráčů na ledě, druhý gól přidal v přesilové hře a hattrick zkompletoval v oslabení.


Už 20 000 gólů vstřelili ve své klubové historii hokejisté Montrealu. Jubilejní zásah zaznamenal při porážce 2:4 s Ottawou symbolicky nejlepší střelec Canadiens Mike Cammalleri, jehož hokejka i puk budou převezeny do Hokejové síně slávy v Torontu. Nejslabší tým soutěže Carolina překvapil výhrou 6:3 na ledě Washingtonu, který se v případě dvoubodového zisku mohl znovu posunout do čela NHL. O úspěch Hurricanes se nejvýrazněji přičinil Eric Staal, autor dvou branek a tří asistencí. 

Skvělý přehled na ledě prokázal český útočník ve službách New Jersey Patrik Eliáš. V utkání proti Atlantě třebíčský rodák křížnou přihrávkou vybídl ke skórování Zacha Pariseho, který druhým gólem v zápase zvýšil na začátku třetího dějství na 3:1. Hosté, za něž nechytal Ondřej Pavelec, už stihli pouze snížit po akci Pavla Kubiny na konečných 2:3.


Hokejisté Columbusu ukončili sérii devíti proher v domácím zápase s Detroitem, který udolali 1:0 v prodloužení. Jedinou branku utkání vstřelil Fredrik Modin a druhou nulu v sezoně vychytal nejlepší nováček loňské sezony Steve Mason.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články