Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Havlát přispěl gólem k výhře Minnesoty

Boston (USA) - Český hokejový útočník Martin Havlát pomohl ve čtvrtečním utkání NHL jedním gólem k výhře Minnesoty na ledě Bostonu 3:1. Havlát se prosadil ve 25. minutě, kdy během čtyř sekund využil přesilovou hru a otevřel skóre. Po vhazování v útočném pásmu se dostal ke kotouči, vybruslil si od levého mantinelu a bekhendovou střelou překonal brankáře Tuukku Raska. Nejproduktivnější Čech v NHL si připsal devátou trefu v sezoně a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Bruins v polovině utkání vyrovnali na 1:1, vítězný druhý gól hostů vstřelil ve 43. minutě Cal Clutterbuck, který v útočném pásmu zachytil špatné vyhození Marka Savarda a střelou švihem zamířil přesně do horního rohu Raskovy branky. Minnesota si tak vylepšila příznivou bilanci s Bostonem, s nímž od roku 2000, kdy vstoupila do NHL, vyhrála devět z jedenácti utkání. Na ledě Bruins jsou navíc Divočáci stoprocentně úspěšní, když si připsali šesté vítězství v šestém utkání.

Krize dál provází hokejisty New Jersey, kteří podlehli Philadelphii 2:4 a prohráli čtrnáctý z posledních šestnácti zápasů. Zlepšení očividně nepřinesla ani výměna trenéra. Od chvíle, kdy Johna MacLeana nahradil na střídačce Jacques Lemaire, připsali si Devils šest porážek ze sedmi utkání. V duelu s Flyers přitom Ďáblové i díky jedné asistenci Patrika Eliáše dvakrát vedli 1:0 a 2:1. V dresu hostí však dvakrát vyrovnal Scott Hartnell, v třetí třetině pak dvěma góly rozhodl o výhře Letců Daniel Briere.

Desetigólovou přestřelku si užili fanoušci Toronta, které doma porazilo St. Louis 6:5 po samostatných nájezdech. Domácí už mohli zvítězit v základní hrací době, když ještě ve 45. minutě vedli 5:2. Pak však Blues vstřelili dva rychlé góly a v 54. minutě už Brad Winchester vyrovnal na 5:5. Také penaltový rozstřel byl bohatý na branky, padlo jich hned pět. Při první penaltě byl neúspěšný domácí útočník Phil Kessel, následně proměnili svůj nájezd čtyři střelci. O výhře Blues mohl na konci třetí série rozhodnout Matt D'Agostini, jenže neuspěl a naopak ve čtvrté sérii zařídil výhru Maple Leafs Tyler Bozak.

Až v nájezdech se rozhodoval také zápas mezi Montrealem a Pittsburghem a rovněž byli úspěšní domácí, kteří vyhráli 2:1. Canadiens byli do čtvrtka posledním týmem, který v této sezoně ještě nezažil penaltový rozstřel. Brankář Carey Price si však vedl znamenitě, když zlikvidoval všech pět nájezdů. O výhře Montrealu rozhodl v páté sérii Benoit Pouliot, který byl i jediným střelcem svého týmu v základní hrací době.

Druhé čisté konto v sezoně a šesté v kariéře vychytal brankář Jason LaBarbera, díky jehož 33 zákrokům zvítězil Phoenix 2:0 na ledě Colorada. LaBarbera tak bezchybně zastoupil v brance Kojotů týmovou jedničku Ilju Bryzgalova, který řešil osobní rodinné záležitost. Oba góly Phoenixu vstřelil Taylor Pyatt, který v 10. minutě otevřel skóre, druhý gól přidal v poslední minutě při power play do prázdné branky.

Po sedmi prohrách v řadě se dočkali vítězství hokejisté Edmontonu, kteří udolali 2:1 New York Islanders. Obě branky vstřelili Oilers hned v úvodu zápasu a pak se spolehli na skvělý výkon brankáře Devana Dubnyka, který zneškodnil 30 z 31 střel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články