Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hašek skončit nechce. Půjdu ale jen do NHL, tvrdí

Praha - Dominik Hašek ještě nechce skončit s profesionálním hokejem. V myšlenkách sní pouze o NHL. Jinou soutěž nebere. Olympijský vítěz z Nagana se ale věnuje jen tréninku a vyjednávání nechává čistě na svém agentovi.

Dominik Hašek
zdroj: isifa.com/VLP autor: Libor Plíhal

Hašek je trpělivý a na dohodu netlačí. Bez hokeje byl celý rok, jen se udržoval v kondici. "Já se snažím co nejlépe připravit, ale zájem musí být i z druhé strany. Zatím jsem o ničem neslyšel," řekl Hašek.

Jednání v NHL mezitím vede jeho agent Rich Winter. Tomu stejně jako v minulosti Hašek plně věří – a Winter ví, jak svého klienta prodat. "Pracuje na sobě vědecky. Měří si reflexy, časy reakcí... Ty hodnoty jsou stejné jako v době, kdy vyhrával Vezinovy ceny pro nejlepšího gólmana ligy," uvedl Winter.

Někdy ale Winter pošle špatnou zprávu. Třeba když dlouholetý Haškův zaměstnavatel Buffalo brankářské legendě nové angažmá nenabídl. "V tu chvíli jsem myslel, že to balím, ale druhý den jsem se probudil a řekl jsem si, že v žádném případě. Připravoval jsem se dost dlouho. Když nechce jeden, dostane šanci někdo jiný," uvedl Hašek.

Podmínky pro Haška i jeho agenta zůstávají stejné. "Je mi 47 let a myslím si, že je zbytečné, abych chodil do klubu, kde bych v příštím roce či dvou cítil, že není možnost vyhrát Stanley Cup. Pro takové mužstvo bych nebyl potřebný," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Hašek sní o návratu do NHL

Hlavní zprávy

Nejčtenější články