Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Hašek poprvé po návratu inkasoval. Pardubice podlehly Slavii

Pardubice - Hokejisté Pardubic s Dominikem Haškem v brance v letním Tipsport Hockey Cupu poprvé prohráli, když ve svém třetím utkání ve skupině C podlehli pražské Slavii 2:3 po samostatných nájezdech. Ani ve svém druhém soutěžním startu po návratu do Pardubic neměl brankář Dominik Hašek mezi tyčemi příliš mnoho práce. Oproti premiéře na ledě prvoligového Vrchlabí, kde vychytal čisté konto, však při prvním domácím startu s pražskou Slavií během zápasu dvakrát inkasoval a rozhodující trefou samostatných nájezdů ho navíc ještě pokořil syn slávistického trenéra Vladimír Růžička.

"Jsem rád, že obě dvě premiéry mám za sebou a speciálně tuhle. Přece jen před domácím publikem člověk neví, co může očekávat. Řekněme, že teď jsem o něco klidnější," řekl novinářům Hašek, na jehož premiéru v ČEZ Areně bylo zvědavo 3600 fanoušků. Prohra ho mrzela. "Ale nedělám z toho tragédii. Myslím, že jsme nehráli špatně, ten zápas splnil, co měl, a to je rozhodující," dodal Hašek.

Prvním střelcem, který ho po návratu do mateřského klubu prostřelil, byl v čase 3:12 Josef Beránek. "Udělal jsem tam chybu. Myslel jsem, že budu u puku dřív a stačím ho vypíchnout, ale už když jsem skákal rybičku, tak jsem viděl, že Beránek u toho puku byl včas. Ještě jsem přemýšlel, že hodím hokejku, ale na to všechno už bylo pozdě," zpytoval svědomí Hašek.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Pardubice - Slavia

Dnes si připsal 19 úspěšných zásahů a ve srovnání s Vrchlabím si nemyslel, že by byl duel o tolik náročnější. "Hráli jsme samozřejmě proti lepšímu mužstvu, ale nemyslím, že bychom se dostávali pod nějaký tlak nebo tam bylo příliš velké množství střel," přemítal Hašek.

"U něj bude rozhodovat, jak už jsem říkal několikrát, určitě hlavně zdraví. Pokud bude Dominik zdravý, tak bude určitě chytat dobře," řekl přesvědčeně trenér Pražanů Vladimír Růžička. "Je to hrozně zkušený brankář a chytá zkušenostmi. Hodně předvídá, je to vidět. Za další měsíc bude určitě víc rozchytaný," předpokládal Růžička.

Trenér Slavie Vladimír Růžička
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články