Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Hašek: Český hokej má problémy, něco se musí udělat

Praha – Hokejový brankář Dominik Hašek potvrdil i v pětačtyřiceti letech svou výjimečnost – minulý týden dotáhl Pardubice k extraligovému triumfu. V mateřském klubu slavil mistrovský titul už potřetí. "Hrát za jiný tým než Pardubice? Měl jsem možnosti z jiných klubů, ale to by mě vůbec nenapadlo. V Pardubicích jsem vyrůstal a měl jsem k nim takový vztah, že si vůbec nedokážu představit vzít si dres s jiným nápisem," říká Hašek, jenž se v příštích týdnech rozhodne, zda jeho aktivní dráha ověnčená úspěchy bude ještě pokračovat.

"Tyto důležité věci není dobré rozhodovat, když má člověk nejvyšší emoce. Je lepší si dát týden, čtrnáct dnů pauzu a v klidu si to rozmyslet. Něco takového prožívat, to na rozhodnutí určitě bude mít nějaký vliv. Ale nechci předbíhat, chci počkat do května," řekl olympijský šampion z Nagana.

Pardubice mají samozřejmě o jeho pokračování velký zájem. "Pro hraje to, že se cítím výborně fyzicky, že jsem tu sezonu dochytal. Chuť tam taky je. Samozřejmě člověk přemýšlí, co může dát týmu i hře, aby byl dostatečně motivovaný," dodává.

Je nám líto, video expirovalo.
Interview ČT24

Hašek si přál ještě startovat na mistrovství světa v Německu, kouč Vladimír Růžička ale před týdnem prohlásil, že má jasnou jedničku Tomáše Vokouna z Floridy. "Jako dvojka pojede na MS Pavelec, trojka Štěpánek. Pokud Voky přijede, tak jiné brankáře nechci," řekl Růžička. Hašek je s jeho rozhodnutím smířený.

Šanci teoreticky může dostat na příštím šampionátu od nového reprezentačního kouče Aloise Hadamczika. "Za jeho dřívějšího působení tam byly určité rozpory, ale na druhou stranu je pravda, že on je ten poslední, kdo dokázal přivézt medaili. Určitě to pro něj bude náročná práce," řekl k jeho pondělnímu zvolení.

Bývalý hráč Buffala a Ottawy, který v NHL získal šestkrát Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře a Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče základní části se také krátce vyjádřil k současnému stavu českého hokeje. "Problém tady je, to je bez debat. Dokud si to nepřiznáme, tak se to nemůže zlepšit. Problém je u prvního mužstva, ale nejhorší je u mládeže. Mladí kluci nevozí medaile. Je s tím potřeba něco dělat," tvrdí Hašek.

Dominik Hašek
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články