Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hanzl: Nervy jsem si nepřipouštěl. Věděl jsem, co udělám

Paříž - Premiérovou trefou na mistrovství světa dovršil útočník Robin Hanzl dokonalý obrat z 0:3 a zařídil vítězství českých hokejistů nad Finskem 4:3 po nájezdech. Osmadvacetiletý centr Litvínova už v přípravě prokázal v dresu národního týmu své umění v nájezdech a proti Joonasovi Korpisalovi si vybral své oblíbené zakončení. Vychutnal si jej blafákem do bekhendu a dal čtvrtý gól ve svém šestnáctém reprezentačním utkání.

Robin Hanzl proměňuje nájezd proti Finsku
zdroj: RvSMedia autor: Robert Hradil

"Je parádní, že se to takhle povedlo a vyhráli jsme na nájezdy. Že jsem já dal ten nájezd, to je úplně super. Věděl jsem, co udělám. Vsadil jsem na jistotu," radoval se Hanzl, který byl jediným úspěšným střelcem v rozstřelu. Trefil se v první sérii, když před ním orazítkoval Jesse Puljujärvi jen tyč. Petra Mrázka pak nepřekonali Sebastian Aho ani Mikko Rantanen a Tomáše Hyku nemusel neúspěšný pokus nijak mrzet.

Nájezdy Hanzl proměňuje úspěšně v extralize. Rozhodl v nich také před dvěma týdny v duelu Euro Hockey Challenge v Mannheimu s Německem a pak dal i dva ze tří v generálce na Euro Hockey Tour v Českých Budějovicích při prohře s Ruskem. Je při nich kliďas. "Já si nervy na nájezd nepřipouštím. Pak by mi to nějak odskočilo a vypadal bych jako blbec," usmíval se.

Za specialistu se nepovažuje. "Nějaký nájezd jsem proměnil, ale to je prostě nálepka. Já samozřejmě nájezdy jezdím rád, rád je proměňuju a to je asi celé," podotkl a svou trefu považoval debutant na šampionátu za jednu z nejdůležitějších v kariéře.

Nepodařený vstup do zápasu českého týmu, který ve 14. minutě prohrával už 0:3, Hanzla mrzel. "Už jen kvůli těm fanouškům, kteří přijeli a jsou fantastičtí, tak prohrávat 0:3 není pro nás vůbec dobrá vizitka. Bylo by lepší, abychom do toho zápasu nastoupili jinak. To se bohužel nepovedlo, ale jsme rádi, že jsme to takto otočili," oddechl si.

Češi už týden před startem mistrovství světa vydřeli na Carlson hokejových hrách v Českých Budějovicích výhru v duelu s Finy z 0:2 na 3:2, přesto neprožívali v úvodní třetině lehké chvilky. "Byla to studená sprcha, co si budeme povídat, ale naděje umírá poslední. Vydrželi jsme a ukázali jsme sílu týmu, která v nás je," uvedl Hanzl.

Svůj premiérový šampionát si užívá od začátku v základní sestavě a teď se odměnil i důležitou trefou. "Je to samozřejmě velký rozdíl, jsou tady ti nejlepší hráči z celého světa a ta kvalita musí být znát. Já ty zkušenosti získávám každým zápasem a s každým se posouvám výš a výš," popsal své dojmy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články