Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Hanzala čeká operace zad, mimo hru bude přes půl roku

Pro Martina Hanzala předčasně skončila sezona. Útočník Dallasu se kvůli přetrvávajícím problémům se zády bude muset podrobit operaci, doba rekonvalescence se odhaduje na šest až sedm měsíců. Je tedy možné, že Hanzal přijde i o začátek příštího ročníku NHL.

Martin Hanzal
zdroj: REUTERS autor: Jerome Miron

"V následujících dnech podstoupí spinální fúzi (chirurgický zákrok, při němž dochází ke spojení dvou a více obratlů). Zranění si způsobil na konci listopadu. Snažil se hrát i přes bolest, dostal tři injekce. Dospělo to však do bodu, kdy už dál nemohl, proto jsme se dohodli na operaci," oznámil generální manažer Stars Jim Nill.

"Pokud půjde vše dobře, nemělo by to ohrozit jeho kariéru. Jde ale o velký zákrok, takže počkáme a uvidíme," řekl Nill. "Bude nám chybět, ale tohle se v hokeji stává, musíte se s tím vyrovnat. Je to šance pro někoho jiného, aby ho zastoupil, jako se to povedlo Radku Faksovi," dodal.

Hanzal přišel do Dallasu před sezonou z Minnesoty, která ho v únoru 2017 před uzávěrkou přestupů získala z Arizony, kde působil od roku 2007. Počátkem července se s Dallasem dohodl na tříleté smlouvě celkem na 14,25 milionu dolarů.

Kvůli problémům s kotníkem vynechal část tréninkového kempu a naskočil pouze do jednoho přípravného zápasu. Nakonec v ročníku stihl odehrát jen 38 zápasů, v nichž zaznamenal deset bodů za pět branek a stejný počet přihrávek. Ve statistice plus/minus si připsal 14 záporných bodů.

Naposledy si Hanzal zahrál proti Anaheimu 21. února, den po 29. narozeninách. I bez jeho pomoci Stars drží první divokou kartu zaručující účast v play-off.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články