Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Hanzal rozhodl v prodloužení o výhře Jihočechů nad Libercem

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 29. kole extraligy Liberec 2:1 v prodloužení. Bílí Tygři sice na jihu Čech vedli po gólu Petra Nedvěda, ale remízový stav po 60 minutách zajistil Rastislav Dej a poté ve prospěch domácích rozhodl Martin Hanzal.

V přesilovce hned na začátku utkání se domácí dostali k první nebezpečné střele zásluhou Kotalíka. Při následném trestu Hanzala měl ještě větší šanci Duda, ale Kováře zblízka nepřekonal.

Ve druhé polovině úvodní třetiny se kluziště proměnilo v zápasnickou arénu. Nejprve staronový obránce Jihočechů Toman obratně složil k ledu Jonáka, potom se v blízkosti Pincovy branky pustili Bortňák s Vlachem do Prospala a diváky pobavila boxerská vložka mezi Hanzalem a Jánošíkem. Rozhodčí rozdali najednou 13 dvouminutových a dva desetiminutové tresty. Po krátkém pokračování hry začali zápasit Podlešák a Kájínek, ale rozhodčí je včas roztrhli.

Velmi málo hokejové krásy bylo k vidění také v dalším průběhu hry. Ptáčkovo nahození přesměroval Podlešák těsně vedle Pincovy branky, naproti Vydarený vložil hůl do Víškovy střely a puk skončil v síti nad horní tyčkou branky střežené Kovářem. O zakončení se pokoušel také domácí Michálek a liberecký Duda.

Do vedení šli nakonec hosté při vyloučení Ptáčka, když Nedvěd na pravém kruhu zachytil odražený kotouč a pohotově ho poslal po ledě za Kovářova záda. Do ideální pozice si potom najel Prospal, ale z Michálkovy přihrávky přestřelil. Při trestu Víška vypálil bombu od modré Ference, ale skóre se neměnilo. V závěru druhého dějství byl vyloučený do konce zápasu Vlach za zranění Tomana a poprali se Michálek se Štichem.

V úvodu třetí třetiny hráli domácí čtyři na tři, potom tři minuty pět na čtyři, ale obléhání Pincovy branky nepřineslo kýžený gól, přestože Hanzal, Ference i Ptáček pálili hodně ostrými projektily. Následně při vlastním oslabení se před Pince probil Langhammer, ale byl atakovaný zezadu a neměl dostatek klidu k zakončení.

Pincova neprůstřelnost skončila v 51. minutě, kdy po nezištné Kohnově přihrávce zblízka skóroval Dej. V základní hrací době měli šanci ještě Nedvěd a domácí Hanzal. V prodloužení vystřelil Jihočechům prémiový druhý bod navíc právě Hanzal po rychlé kombinaci s Michálkem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice - Liberec

České Budějovice - Liberec 2:1 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 51. Dej (L. Kohn), 63. Hanzal (M. Michálek, Ference) - 27. P. Nedvěd (Bárta, Bulíř). Rozhodčí: Pešina, Minář - Jindra, Skopal. Vyloučení: 14:15, navíc Hanzal - Jánošík oba 10 min., J. Vlach 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 4 127.

České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Jank, Ference, Vráblík, Kolarz, Vydarený, Toman - Dej, Mertl, Podlešák - M. Michálek, Hanzal, Prospal - Kotalík, L. Kohn, Šimánek - Langhammer, Knotek, L. Květoň. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Liberec: Pinc - Čakajík, Kajínek, Štich, Jánošík, Moravec, Výtisk, Havíř - Bulíř, P. Nedvěd, Bárta - J. Vlach, Jonák, Bortňák - Duda, Filippi, Víšek - Pospíšil, Urban, Dušek. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Těžký zápas, ve kterém hostující hráči byli všude, kde jsme chtěli být my. Museli jsme hodně bruslit, pracovat a být trpěliví. Dvou bodů si moc vážíme, protože takový zápas mohl klidně dopadnout úplně jinak. Rozhodnutí mohlo sice přijít dřív, šancí bylo dost, ale Pinc pochytal, co mohl."

Milan Černý (Liberec): "Proti silnému týmu Budějovic bychom bod před zápasem brali, zvláště když nám dnes onemocněli dva obránci a již od minule chybí zraněný Šmíd. V prodloužení jsme pomýšleli na nájezdy, ale bod bereme. Byl hodně vydřený a máme ho za obětavost hráčů, kteří i v bitce prokázali, že odevzdají na ledě všechno."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články