Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hanzal dal gól, Vrbata dvakrát asistoval. Arizona přesto prohrála

New York – Ani bodové přispění české dvojice Hanzal-Vrbata nestačilo arizonským Coyotes k domácímu vítězství nad Edmontonem (2:3). Ve druhém středečním utkání naopak slavil Jakub Voráček, jehož Philadelphia zdolala Washington 3:2 po samostatných nájezdech. Ryšavý útočník přispěl asistencí a gólem během závěrečného rozstřelu. Přihrávku zaznamenal také obránce Flyers Radko Gudas.

Radim Vrbata (vpravo) během utkání proti Edmontonu
zdroj: USA Today Sports autor: Matt Kartozian

Edmonton si vypracoval klíčový náskok v rozmezí 9. až 23. minuty, kdy víceméně rozhodl o osudu střetnutí, neboť vedl 3:0. Domácí snížili trefou Hanzala, který zhruba v polovině utkání tečoval v přesilové hře střelu Vrbaty.

Kontaktní branka přišla nicméně až pět sekund před koncem zápasu. Po obrovském tlaku a závaru před brankou skóroval Oliver Ekman-Larsson.

Chvíli předtím se ještě do statistik zapsal Hanzal, když se pustil do pěstní výměny, první v NHL po dvou letech. Z klubka hráčů se oddělili k bitce jako jediní Martin Hanzal a Mark Letestu.

"Kdykoli ubráníme hvězdy Connora McDavida a Ryana Nugenta-Hopkinse, tak máme šanci vyhrát. Ale jejich čtvrtá lajna byla velmi produktivní," řekl Hanzal.

Letestu však zářil zejména v hokejovém umění: gólem a dvěma asistencemi totiž řídil výhru. Především jeho zásluhou Edmonton ukončil sérii 25 utkání, během nichž Arizonu neporazil v základní hrací době.

"Při třetím gólu jsme měli štěstí, že se k nám kotouč odrazil od zadního mantinelu před odkrytou branku. Ale poslední dobou podáváme dobré výkony a byli jsme za to odměněni," těšilo Letesta.

Philadelphia v základní hrací době dvakrát smazala jednobrankovou ztrátu. V prvním případě za přispění českých hráčů. Voráček nabíjel na modrou čáru Gudasovi, po jehož tvrdé ráně sebral puk u zadního mantinelu Michael Raffl a rychlým manévrem zasunul puk do branky.

Trenér Washingtonu Barry Trotz si posteskl, že i k druhému vyrovnávacímu zásahu pomohl domácím špatný odraz. Jevgenij Kuzněcov přihrával ve vlastním pásmu puk o mantinel, od něhož zamířil do středu hřiště na osamoceného Claudea Girouxe.

Během rozstřelu se poté Voráček prosadil v situaci, kdy musel proměnit ve třetí sérii nájezd, aby duel pokračoval. Kladenský odchovanec uspěl střelou mezi betony a v dalším kole rozhodl o výhře Flyers Wayne Simmonds.

"Jel jsem pomalu a donutil ho udělat první pohyb. Jakmile šel dolů, poslal jsem puk nahoru," popsal Simmonds.

Brankář vítězů Steve Mason si stejně jako na druhé straně Braden Holtby připsal 36 zákroků. "Je dobré, že po dvou porážkách zase vyhráváme. Nemůžeme si dovolit znehodnotit vše, co jsme odvedli v předchozí sérii deseti vítězství," připomněl Mason.

NHL:

Arizona - Edmonton 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Branky: 32. Hanzal (Vrbata), 60. Ekman-Larsson (Vrbata) - 9. Letestu, 16. Lucic, 23. Hendricks. Střely na branku: 30:22. Diváci: 11 378. Hvězdy zápasu: 1. Letestu, 2. Hendricks (oba Edmonton), 3. Hanzal (Arizona).

Philadelphia - Washington 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)

Branky: 25. Raffl (Gudas, Voráček), 40. Giroux, rozhodující sam. nájezd Simmonds - 19. Burakovsky, 30. Eller. Střely na branku: 38:38. Diváci: 20 011. Hvězdy zápasu: 1. Simmonds, 2. Mason (oba Philadelphia), 3. Holtby (Washington).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články