Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Hanlon už slovenský nároďák nepovede, dostal vyhazov

Bratislava - Kanadský trenér Glen Hanlon skončil po propadáku na letošním mistrovství světa na lavičce slovenské hokejové reprezentace. Rozhodl o tom výkonný výbor Slovenského svazu ledního hokeje. Informaci přinesl server SME.sk. Ještě minulý týden se přitom zdálo, že Hanlon bude u týmu působit nadále. Kouč měl zajištěnou smlouvu až do olympijských her v Soči 2014. "Chci být nadále součástí slovenského hokeje. Ale kdyby mě svazový management nebo hráči nechtěli, nebudu tu násilím," řekl před několika dny.

"Hlavní chybu udělal v tom, že sestavil špatný výběr. Určitě měl nominovat dva mladé hráče. Chodím na světové šampionáty dvacítek ve funkci vedoucího výpravy už deset roků a vždy jsem jemu, ale i Hanlonovým předchůdcům navrhl dvě jména, které by měly dostat šanci mezi seniory," řekl pro SME mistr světra Dárius Rusnák.

Rusnák dále podotkl, že vzorem pro slovenské národní mužstvo by mohli být Češi. "Slovenskému týmu potrvá dva tři roky, než se zformuje kostra nového týmu," dodal.

Hanlon převzal slovenskou reprezentaci loni na jaře. Kanadský kouč se s mužstvem představil minulý rok na MS v Německu, kde však Slováci skončili až na 12. místě a nepostoupili ani do čtvrtfinále. Na mistrovství světa v Bratislavě skončili desátí. "Jsem smutný z toho, že nejsem součástí budoucích plánů. Ale i o tom je trénování. Jsem zklamaný, ale nezlobím se," řekl Hanlon novinářům. Dobře si uvědomuje, že jeho odvolání udělá některým lidem na Slovensku radost. "A někteří budou smutní. Trénování někdy není jednoduchá záležitost. Chtěl jsem tady zůstat. Dostal jsem šanci a nepodařilo se mi ji využít," uznal Hanlon.

Slovenský hokejový svaz tak bude muset vedle svého nového šéfa hledat i nového reprezentačního trenéra. Dosavadní prezident svazu Juraj Široký už dříve prohlásil, že se o funkci nebude znovu ucházet. Hospodárske noviny napsaly, že jeho nástupcem v čele svazu by se mohl stát šéf organizačního výboru letošního mistrovství světa Igor Nemeček.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články