Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Hamrlík zpečetil gólem výhru Montrealu nad Ottawou

New York - Český obránce Roman Hamrlík přispěl v úterním utkání NHL jedním gólem k vítězství Montrealu 4:1 nad Ottawou. Canadiens o výhře rozhodli třemi brankami v poslední třetině, přičemž skóre uzavřel v 57. minutě právě Hamrlík. Zlínský rodák, který je při zranění Andreje Markova nejvytíženějším hráčem týmu, bodoval ve čtvrtém zápase v řadě a během této série vstřelil dvě branky a přidal čtyři asistence. Montreal vytěžil z posledních deseti domácích utkání sedmnáct bodů a dostal se už na třetí místo v soutěži, na vedoucí Pittsburgh ztrácí jen dva body.

David Krejčí se podílel dvěma finálními přihrávkami na výhře Bostonu 3:2 v prodloužení nad Buffalem. Po akci čtyřiadvacetiletého útočníka vstřelil úvodní gól zápasu Milan Lucic, který ukončil osm třetin dlouhou neprůstřelnost brankáře Ryana Millera. Krejčí stál i u zrodu vítězné branky, když "nabil" na modrou čáru Dennisi Seidenbergovi, jehož střelu tečoval Mark Recchi. Puk u rozhodujícího gólu vyletěl z branky tak rychle, že rozhodčí pod dojmem, že se jednalo o ránu do tyče, zprvu rozpažil a hra pokračovala ještě 52 sekund.

V prodloužení zvítězili i hokejisté Floridy, kteří na svém ledě zdolali Colorado 4:3. O výhře rozhodl druhým gólem v utkání Stephen Weiss, když dorazil v pádu střelu Davida Bootha. Asistenci u jeho prvního zásahu si připsal Michael Frolík, Tomáš Vokoun podpořil tým 22 zákroky a připsal si jubilejní 250. výhru v soutěži. Z českých gólmanů má v historii NHL na kontě více vítězství pouze Dominik Hašek. Další čeští hokejisté za Floridu nenastoupili: Radek Dvořák má po nárazu do mantinelu problémy s ramenem a týmu bude chybět čtyři až šest týdnů, Rostislav Olesz laboruje se zlomeným prstem a Michal Řepík zase putoval zpět na farmu.

Naopak po zlomenině ruky už hraje za Colorado David Kočí, ale ve svém druhém utkání v sezoně pobyl na ledě pouze 70 sekund, během nichž stačil být u jedné inkasované branky. Poprvé po sedmi zápasech nebodoval nejproduktivnější český hráč soutěže Milan Hejduk.

Edmonton, který se musí obejít bez zraněného Aleše Hemského, smazal v závěrečné desetiminutovce dvoubrankový náskok Anaheimu. Ve třetím kole penaltového rozstřelu se Oilers opět zachránili, když musel Taylor Hall proměnit nájezd, přesto nakonec soupeři podlehli na vlastním ledě 2:3. Až v desáté sérii o tom rozhodl teprve devatenáctiletý útočník Cam Fowler.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články