Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hamrlík s Plekancem zařídili v NHL výhru Montrealu

New York - Čeští hokejisté Roman Hamrlík a Tomáš Plekanec zařídili v sobotním utkání NHL svými góly vítězství Montrealu nad New Yorkem Rangers 3:2. Canadiens vstřelili všechny branky v první třetině v rozmezí dvou minut a 44 sekund. Hamrlík ve 14. minutě v přesilové hře vyrovnal na 1:1, Plekanec za 91 sekund rovněž v početní výhodě dostal svůj tým do vedení a za další minutu zvýšil na 3:1 Andrej Kosticyn. Mats Zuccarello ve 47. minutě snížil na konečných 3:2.

Útočník Radim Vrbata pomohl dvěma asistencemi k výhře Phoenixu nad Anaheimem 6:2 a připsal si jubilejní 300. bod v NHL. Hrdinou večera se stal veterán Ray Whitney, jenž po přihrávkách Vrbaty vstřelil dva góly, u dalšího asistoval a překonal metu 900 nasbíraných bodů.

Coyotes, v jejichž dresu ještě stále chyběla nová posila z Rangers, český obránce Michal Rozsíval, si připsali čtvrté vítězství v řadě a bodovali už v osmém utkání za sebou. Díky tomu se v lednu posunuli z třinácté na čtvrtou příčku v tabulce Západní konference. "Začalo se nám dařit střelecky, navíc dáváme i hezké góly," pochvaluje si trenér Dave Tippett. "Dnes jsme předvedli výborný výkon proti diviznímu rivalovi, který byl navíc poslední dobou ve formě," dodal Tippett.

Jedenáctigólovou přestřelku si užili fanoušci v Detroitu, který udolal Columbus 6:5 v prodloužení. Hosté, v jejichž dresu si připsal dvě asistence Jakub Voráček, porazili Red Wings v pátek 3:2 po nájezdech a dobře vstoupili i do odvety, když po pěti minutách vedli 2:0. Domácí však v závěru první třetiny vyrovnali a v druhé třetině otočili skóre ve svůj prospěch. Hosté nakonec byli rádi za zisk bodu, který zařídil 64 sekund před koncem základní hrací doby vyrovnávací brankou na 5:5 Rick Nash. O výhře Detroitu rozhodl hned v první minutě nastaveného času Johan Franzén přesnou střelou z mezikruží.

Brankář Ondřej Pavelec:

"Neměl jsem sice dnes chytat, ale moje práce je být pořád připravený. Může se stát cokoliv. Je zbytečné se litovat. Musíme rychle zapomenout a soustředit se na další utkání."

Naopak jeden z nejhorších zápasů v kariéře prožil český brankář Ondřej Pavelec. Utkání v Dallasu měl původně strávit jen v roli náhradníka, jenže už v 8. minutě musel do branky poté, co se po střetu se spoluhráčem Chrisem Thorburnem zranil Chris Mason. Už za necelé dvě minuty Pavelec kapituloval hned z první střely na branku, když ránu Trevora Daleyho v přesilové hře tečoval do vlastní sítě Zach Bogosian. Ve zbytku zápasu Pavelec kapituloval ještě pětkrát a Thrashers podlehli Dallasu vysoko 1:6.

Po sérii tří porážek se dočkali vítězství New York Islanders, kteří pokořili Buffalo 5:3. Hlavní zásluhu na tom měl dvacetiletý útočník John Tavares, jenž v druhé třetině, kterou domácí vyhráli 4:1, vstřelil během šesti minut čistý hattrick.

Na tři zápasy prodloužili svou vítěznou šňůru hokejisté Floridy, kteří porazili New Jersey 3:2 v prodloužení. V brance Panterů dostal už potřetí z posledních čtyř zápasů přednost Scott Clemmensen před Tomášem Vokounem a znovu byl oporou, když zastavil 33 z 35 střel.

Výsledky NHL:

Boston - Pittsburgh 2:3, Toronto - Calgary 1:2 po sam. nájezdech, Montreal - NY Rangers 3:2, NY Islanders - Buffalo 5:3, Carolina - Tampa Bay 6:4, San Jose - St. Louis 4:2, Detroit - Columbus 6:5 v prodl., Nashville - Chicago 3:2 po sam., Dallas - Atlanta 6:1, Phoenix - Anaheim 6:2, Los Angeles - Edmonton 5:2, Florida - New Jersey 3:2 v prodl.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články