Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hamrlík s Plekancem si připsali dvě asistence

Montreal - Čeští hokejisté Tomáš Plekanec a Roman Hamrlík pomohli v pondělním utkání NHL dvěma přihrávkami k vítězství Montrealu nad Philadelphií 3:1 a oba byli vyhlášeni mezi třemi nejlepšími hráči zápasu. Canadiens stačilo pouhých třináct střel, aby připravili svému soupeři již pátou porážku v řadě. Na dva góly v pondělí přihrál také útočník Tomáš Fleischmann, jenž přispěl k výhře Washingtonu 3:0 v Tampě. Dvěma góly se pod triumf podepsal Alexander Ovečkin, který se vrátil do sestavy Capitals poté, co si odpykal dvouzápasový trest za faul kolenem v nedávném duelu s Carolinou.

Hamrlík s Plekancem nejprve stáli u zrodu vyrovnávacího gólu na 1:1, který v 27. minutě z teprve třetí střely Montrealu na branku vytěžil Andrej Kosticyn, následně si české duo připsalo asistenci u třetího gólu Marka Bergerona v 52. minutě. Oba celky vypálily na branku dohromady jen osmadvacetkrát a vytvořily nový rekord NHL v nejnižším součtu střel v jednom zápase.

Skvělou formu potvrdil v zápase Washingtonu s Tampou brankář Semjon Varlamov, který zneškodnil všech 26 střel a podruhé v sezoně si připsal čisté konto. Varlamov tak vylepšil svou letošní bilanci na 12 výher z 15 zápasů. "Je to výborný gólman. Myslím, že o něm ještě hodně uslyšíme. Svět si jeho jméno bude opakovat stále častěji," prohlásil trenér Washingtonu Bruce Boudreau.

V případě Martina Brodeura platí slova kouče Washingtonu dvojnásob. Brankář New Jersey totiž v pondělí vychytal 103. nulu v NHL a vyrovnal letitý rekord Terryho Sawchuka v počtu shut-outů. V utkání s Buffalem k tomu potřeboval 22 zákroků, jimiž dovedl Devils k vítězství 3:0. Asistenci u prvního gólu Briana Rolstona zaznamenal Patrik Eliáš.

Sedmatřicetiletý rodák z Montrealu si v pondělí připsal 575. výhru, což je rovněž rekord mezi gólmany NHL. Brodeura také dělí pět startů od vyrovnání rekordu Patricka Roye v počtu odchytaných zápasů (1029).

Dvořák oslavil jubileum jednou asistencí

Svůj jubilejní 1000. zápas v NHL odehrál český útočník Radek Dvořák z Floridy. V duelu s Edmontonem pomohl Panterům gólovou přihrávkou k zisku jednoho bodu za prohru 2:3 po samostatných nájezdech. V penaltovém rozstřelu sice uspěl další Čech Rostislav Olesz, jenž v úvodu třetí série vyrovnal na 1:1, hned vzápětí ale rozhodl o vítězství Oilers Shown Horcoff. V brance Floridy se opět představil Tomáš Vokoun a připsal si 26 zákroků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články