Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hampl rozhodl dvě utkání za jeden víkend

Praha - Povedený víkend má za sebou třiadvacetiletý třinecký forvard Zbyněk Hampl. V sobotu pomohl prvoligovému Ústí nad Labem gólem k výhře 6:3 nad Hradcem Králové, v neděli se stal nejproduktivnějším hráčem vítězného představení Ocelářů na ledě Kladna. Při vítězství 6:2 se dvakrát zapsal mezi střelce a připsal si i finální přihrávku. "Jsem sice kmenový hráč Třince, ale hostuji v prvoligovém Ústí nad Labem," přiblížil Hampl, který nastoupil bez jmenovky s číslem 61 v první útočné řadě vedle Davida Květoně a Radka Bonka.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Včera jsem vstřelil za Ústí gól Hradci Králové a po skončení utkání za mnou přišel ústecký trenér Janků, že mám jet pomoct Třinci. A tak jsem se ještě v noci hlásil třinecké výpravě na hotelu," přiblížil hektické hodiny třinecký odchovanec.

"Byl jsem nesmírně rád, že hraji v lajně s tak výbornými hráči, jako jsou David Květoň a Radek Bonk. Ten zápas jsem si nesmírně užil. Navíc se mi podařilo poprvé v životě vsítit dva góly v jednom utkání extraligy," pochvaloval si Hampl po jeho skončení.

Hampl: Vždy odvádím stoprocentní výkony

"Poprvé mi to hezky nahodil Zíb a u druhého gólu jsem dostal perfektní nahrávku od Peterka," přiblížil gólové akce Hampl, který v šesti sezonách zatím nastoupil k celkem 107 utkáním, ve kterých skóroval pouze pětkrát a naposledy se brankově prosadil v sezoně 2008/09.

Jestli si výtečným výkonem řekl o delší setrvání v třineckém dresu, ale zatím nevěděl. "Soustředím se nyní především na výkony v Ústí. Jsou zde ambice na postup do extraligy. Ale samozřejmě budu velice rád, když budu hrát v Třinci. Vždy se snažím odvádět stoprocentní výkony," ujistil Hampl.

Sestřih utkání Kladno - Třinec

Hráči Sparty se radují z gólu
zdroj: ČT\\k

Šimánek: Bylo to hodně dlouhé

Podobně napínavý souboj viděli také diváci v souboji Sparty a Českých Budějovic. Po bezbrankové úvodní části padlo v té druhé po dvou gólech na obou stranách a stav 2:2 nakonec vydržel až do nájezdů. V nich měla obě mužstva několikrát možnost k rozhodujícímu zásahu, ale ten přišel až v osmé sérii zásluhou úspěšného exekutora Šimánka.

"Bylo to hodně dlouhé. Ani nevím, kolik těch sérií bylo. Už to byla poslední šance. Kdybych ho nedal, už bych asi dál nejel," řekl po utkání Šimánek, jenž se proti domácímu brankáři Tomáši Pöpperlemu postavil celkem třikrát a ve dvou případech byl úspěšný. Jednu trefu navíc přidal již v základní hrací době a stal se tak hlavní postavou zápasu.

Sestřih utkání HC Sparta Praha - HC Mountfield České Budějovice

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články