Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hadamczikovi bude u reprezentace asistovat Paleček

Praha - Hokejovou reprezentaci povede v příštích dvou letech společně s Aloisem Hadamczikem asistent Josef Paleček. V minulosti u národního týmu působili většinou dva asistenti, ale nyní bude pouze jeden. Generálním manažerem bude Slavomír Lener. Složení realizačního týmu dnes schválil výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje na pravidelném zasedání v Praze.

"Už v předstihu jsem o všem diskutoval s předsedou (Tomášem Králem). Bavili jsme se o tom, co je dobré a co není dobré," řekl Hadamczik. Jeho návrh nakonec výkonný výbor schválil bez problémů a výhrad.

Paleček bude jediným Hadamczikovým asistentem a stejně jako hlavní kouč podepíše smlouvu na dva roky. "Jsem rád, že budu spolupracovat právě s Pepou. Trávil se mnou radostné chvíle i ty, kdy člověk prohraje. Žádné problémy nejsou a vyhovujeme si. Je to navíc bývalý výborný hráč, který se dovede vžít do pocitů hráčů," uvedl Hadamczik. Druhým hlavním spolupracovníkem staronového kouče národního týmu bude generální manažer Lener, jenž jinak zastává na svazu pozici šéftrenéra. "Má velký přehled, už toho hodně zažil. Je komunikativní, zná ve světě hodně lidí. Ta role mu sedí," řekl Hadamczik.

Jednašedesátiletý Paleček působil u reprezentace s Hadamczikem už v letech 2006 až 2008. Podílel se na zisku stříbrné medaile na světovém šampionátu 2006, na olympiádě v Turíně ale nebyl.

Odchází populární dvojice kustodů Bílek - Vlašic

Z minulého realizačního týmu zůstali u Hadamczika jen sportovní či týmový manažer Martin Loukota a Jan Procházka, jenž se stará o rozbory videa. Končí dlouholetí kustodi a maséři Petr Bílek a Pavel Vlašic, na jejichž místa přijdou Zdeněk Šmíd a Petr Ondráček, kteří dříve působili u reprezentační dvacítky. "Přicházejí noví lidé, kteří mají novou motivaci. Chci, aby se každý staral o svůj post, co nejlépe a nebyl s ničím spjatý," uvedl Hadamczik. Důvody, proč se rozhodl u hráčů populární dvojici Bílek - Vlašic vyměnit, blíže specifikovat nechtěl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články