Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hadamczik: Vždy jsem do týmu zabudovával mladé, mám k nim blízko

Alois Hadamczik zůstává posledním trenérem, který dokázal dovést národní tým k medaili z MS. Po dvouleté pauze od hokeje se nyní vrací a bude působit na lavičce reprezentační osmnáctky. "K mladým hráčům mám blízko," říká Hadamczik.

Je nám líto, video expirovalo.
Alois Hadamczik nastupuje k hokejové osmnáctce

Hadamczik se z hokejového prostředí stáhl v roce 2015, když v rozehrané sezóně odstoupil z lavičky brněnské Komety. Poté se věnoval rodině. "Měl jsem zdravotní problémy, ale jinak jsem sledoval hokej. Říkal jsem, že čas mám," líčí v rozhovoru pro Českou televizi.

Poslední medailové umístění seniorského národního týmu byl bronz na MS v roce 2012, u dvacítky se poslední medaile – rovněž bronzová – datuje do roku 2005. V obou případech byl hlavním koučem právě Hadamczik, který nyní převezme reprezentační osmnáctku.

"Chtěl jsem dvacítku, ale výkonný výbor rozhodl tak, že mi dal možnost dělat osmnáctku. Vždy jak jsem trénoval muže, zabudoval jsem hodně mladých hráčů, tak mám k těm mladým hráčům blízko," dodává Hadamczik.

Hadamczik patří k velkým kritikům českého hokeje a s mládeží má velké plány. "Já jsem zastánce toho, že český hokej už byl dávno vynalezen. Jsem možná jeden z mála, který říká, že kvalitní juniorskou soutěží zabudujeme hráče lépe než přes druhou ligu," míní.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články