Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hadamczik: Při výběru do Soči budeme opatrnější než na MS

Pardubice - Boj o naději na účast na únorových olympijských hrách v Soči startuje pro hráče z Evropy na Českých hokejových hrách v Pardubicích. Kouč Alois Hadamczik deklaroval, že hned několik hráčů z reprezentačního kádru má šanci se do výběru dostat. Po vystoupení na mistrovství světa ve Stockholmu ale prý bude při výběru hráčů z NHL opatrnější. Početně neomezenou širší nominaci musí Hadamczik oznámit do 15. září, počítá v ní asi se šedesáti jmény. Konečný výběr tří brankářů a 22 hráčů do pole musí být znám nejpozději 13. ledna.

Alois Hadamczik s reprezentanty
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Hadamczik měl na MS v kádru 12 posil z NHL, ale kýžené zlepšení produktivity to nepřineslo. V Euro Hockey Tour i přes potíže s koncovkou skončil tým druhý, na šampionátu Češi obsadili až sedmou pozici. "Hráči, kteří přijeli z NHL, nesplnili to, co jsme chtěli," prohlásil reprezentační trenér.

"Spousta hráčů z Evropy nás na mistrovství světa nezklamala. Musíme být při výběru opatrnější," upozornil Hadamczik, že by nemusela být konečná nominace do Soči složená výhradně z hráčů z NHL. Vedle Jaromíra Jágra, Davida Krejčího, Patrika Eliáše nebo Tomáše Plekance by se mohli o místa v sestavě ucházet hráči působící v Evropě.

Alois Hadamczik: "V očích hráčů je vidět, že by měli rádi výkonnost na to, aby byli adepty na olympiádu. Je tady spousta hráčů, kteří mohou jet, ale musí to potvrdit výkonem."

Obrázek o jejich současné formě udělá stavitelům národního týmu už první turnaj. "Hrajeme s kvalitními soupeři z Finska, Švédska a Ruska. Dobrý výkon posune hráče vždy výš, a když to zopakuje, budeme uvažovat, že to nebyla náhoda. Je ale pořád jen začátek sezony," upozornil Hadamczik.

"Samozřejmě se hraje o nominaci. Budu se snažit odehrát dobrý turnaj. Nějaká motivace to je, ale můj výkon to nezmění," řekl útočník Roman Červenka. Právě posila Petrohradu z Calgary vstupuje do sezony jako jeden z hlavních kandidátů mimo NHL na místo v týmu.

Mistr světa z Německa z roku 2010 Ondřej Němec je přesvědčen, že budou rozhodovat i výkony v klubech. "Nemyslím, že to bude jen o Euro Hockey Tour. Nároďák je speciální pro všechny, a kdo se předvede, bude mít šanci jet," řekl obránce pražského Lva.

O místo mezi třemi brankáři se chce ucházet Jakub Kovář, nová akvizice Jekatěrinburgu z Českých Budějovic. "Nemá cenu se s tím ale stresovat, protože tím život nekončí. Každý o tom ví a udělá pro tu nominaci to nejlepší," uvedl. Stejně tak se chce poprat o místo brankář Alexander Salák, který bude chytat v KHL za ambiciózní Petrohrad. "Je logické, že na olympiádě budou hrát nejlepší hráči z NHL. My se budeme snažit dokázat, že na to máme taky."

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová reprezentace se chystá na České hokejové hry
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články