Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Hadamczik před Ruskem: Musíme podat nadstandardní výkon

Soči – Až na jednu věc měl pro své svěřence jen slova chvály. Trenér českých hokejistů Alois Hadamczik byl po vítězství nad Švédskem 2:1 po samostatných nájezdech velice spokojen. Těšila ho zejména předvedená hra a věří, že podobný výkon podají čeští hráči i v zápase s domácím Ruskem, kterým zakončí své účinkování na Channel One Cupu. "Myslím, že tým bude mít hlad dát góly a vyhrát," věří Hadamczik. Přímý přenos utkání sledujte od 10:30 na ČT sport nebo na našem webu.

Český tým nedal v této sezoně Švédům v předešlých dvou zápasech ani gól, ale v Soči si přichystal odplatu za srpnovou prohru z Pardubic 0:3 a listopadový debakl v Gävle 0:6. "Jsem přesvědčen, že jsme byli lepším týmem, přesto jsme prohrávali. Řekli jsme si pak v kabině, že budeme důraznější a půjdeme do toho. Můžeme být spokojení," řekl Hadamczik.

Třetí díl Euro Hockey Tour vylepšil bilanci Čechů v sezoně, ve které měli před turnajem na kontě jen tři body z šesti zápasů. "Gólmani chytají velmi dobře, stejně dobře chytal dnes Salák jako ve čtvrtek Kovář. Parta se tady dala daleko líp dohromady než třeba předešlé," pochvaloval si Hadamczik.

Na duelu se Švédskem našel jediné negativum v disciplíně. "Nelíbila se mi jen zbytečná vyloučení, protože jsme byli v zápase třikrát potrestaní za faul holí. Upozorňoval jsem, že Rusové to budou pískat," navázal Hadamczik.

Věří, že jeho tým v neděli zakončí turnaj kvalitním výkonem s Ruskem. "Uvidíme, jak to zvládneme. Myslím, že tým bude mít hlad dát góly a vyhrát. Hráči musejí opakovaně podat nadstandardní výkon. Bude krátká regenerace a půjdeme dál," řekl Hadamczik.

Do branky se v neděli postaví opět Alexander Salák, jak kouč rozhodl už před turnajem. "Zařadíme do hry také útočníka Radila a vrátí se do obrany Ševc, ale budeme hrát nadále na šest beků," doplnil Hadamczik, ale konkrétní změny v sestavě neprozradil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články