Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Hadamczik kritizoval výkon rozhodčích v utkání s Kanaďany

Stockholm - Trenér české reprezentace Alois Hadamczik se na tiskové konferenci po prohře s Kanadou nezvykle kriticky vyjádřil k výkonu švédské dvojice hlavních rozhodčích Morgana Johanssona a Marcuse Vinneborga. "Oba týmy odehrály velmi dobré utkání, o rozhodčích se to ale říct nedá. Nikdy jsem na mistrovství světa něco podobného neudělal, ale dnes jsem to musel říct. Jsem s jejich výkonem nespokojen," uvedl Hadamczik.

Alois Hadamczik
zdroj: EPA autor: CLAUDIO BRESCIANI

Nelíbilo se mu, že rozhodčí nepotrestali ataky například na Jakuba Voráčka a Tomáše Hertla nebo neudělili vyšší trest za faul na brankáře Ondřeje Pavelce. "Hlavní chyba je ale v tom, že jsme dali jen jeden gól. Kdybychom dali tři, tak jsme teď nic neřešili a nemuseli čekat na výsledky ostatních," podotkl Hadamczik. 

Co by se stalo, kdyby Češi poprvé v historii nepostoupili do play-off, tím se nechtěl zabývat. "Všechno je jednou poprvé. Turnaj můžete nečekaně vyhrát, můžete i prohrát. Takový je život. Teď můžeme jen čekat," dodal Hadamczik.

Střelec jediného českého gólu Petr Koukal byl na ledě také, když dal Jeff Skinner vítězný gól Kanady. "Je to špatný pocit. Bohužel, nezvládli jsme to. Hratelné to bylo. Dostali jsme ve třetí třetině gól a už jsme na to nedokázali odpovědět," konstatoval. 

"Kdyby nám (rozhodující gól) alespoň dali v přesilovce a vyšachovali nás. Ale taková brambora, to je šílené," kroutil hlavou Koukal. Nebylo nic platné, že Češi proti Kanadě hráli dobře. "Možná herně nejlepší (zápas) byl, ale nemáme ani bod, takže je to jedno," řekl.

Mistr světa z roku 2010 přiznal, že i v průběhu zápasu si hráči uvědomovali, že potřebují získat alespoň bod. A nerozhodný stav drželi ještě po druhé třetině. "Všichni jsme to věděli, ale nebavili jsme se o tom. Říkali jsme si, že to uhrajeme, že vyhrajeme. Bohužel, takový debilní gól...," ulevil si Koukal. 

Zápas Švýcarska a Norska, ve kterém z českého pohledu Norové nesmí vyhrát v normální hrací době, Koukal sledovat nebude. "Pojedu na hotel, dám si večeři. V televizi to tady stejně nedávají. Tohle je mistrovství, kde v televizi nedávají hokej. Tohle jsem ještě neviděl. Kdyby bylo u nás, tak nedostaneme další mistrovství šedesát let," podotkl. "Zapálíme svíčky a budeme se modlit," dodal trpce. 

"Pro mě osobně to byl asi nejjednodušší zápas, protože člověk zná ten jejich systém, ví, jak budou reagovat v určitých situacích. Nehráli jsme špatně, měli jsme nějaké šance, bohužel jsme využili jenom jednu, " řekl po zápase útočník Radim Vrbata. 

Kapitán Jiří Novotný viděl největší problém v počtu vyloučených českých hráčů. "Měli jsme strašně vyloučených proti Kanadě, která má nejlepší přesilovky na šampionátu. Gól paradoxně nedala, ale nás to stojí strašně sil a nemůžeme být osmkrát vyloučení," ví Čáslava.

Plekanec se připojil k týmu a věří, že bude mít o co hrát

Tomáš Plekanec se ve Stockholmu připojil k reprezentaci. Opora Montrealu přiletěla posílit národní tým po vyřazení Canadiens v prvním kole Stanleyova poháru. Po porážce s Kanadou však musel stejně jako jeho spoluhráči čekat, zda bude v úterním zápase proti Norsku ještě bojovat o postup do čtvrtfinále.

Tomáš Plekanec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Za výkon proti Kanadě spoluhráče pochválil. "Kluci hráli velice dobře, byl to úplně jiný zápas než předtím. Bojovali, měli šance a byli vyrovnaný soupeř nabité Kanadě, která tady má dvě lajny, které mohou jet na olympiádu," podotkl Plekanec, který bude nastupovat s číslem 41. Jeho oblíbenou čtrnáctku má totiž Tomáš Fleischmann. "To neřeším," pousmál se juniorský mistr světa z roku 2001.

Plekanec ve Stockholmu přiznal, že před odletem do Evropy netušil, že se může stát, že by český tým v případě prohry s Kanadou a výhry Norska nad Švýcarskem přišel v předstihu o šanci na postup do čtvrtfinále. "Myslel jsem si, že když porazíme Nory, tak postoupíme. Na rozhodnutí, zda bych sem jel, to ale nemělo vliv," uvedl Plekanec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články