Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hadamczik: Krásné góly už dnes moc nepadají

Praha – Výsledkově nevydařený, ale jinak velice nadějný byl první díl Euro Hockey Tour. Česká reprezentace v Pardubicích předvedla solidní a bojovný výkon, kterému ale chybělo větší procento proměněných šancí. Přibližně tak to po skončení Českých her viděl reprezentační trenér Alois Hadamczik, který byl hostem Sportovních zpráv.

Trenér Alois Hadamczik
zdroj: EPA autor: ETER STEFFEN

"Byl to domácí turnaj, měli jsme výsledkově uspět lépe," je si vědom Hadamczik. "Negativní je, že jsme neporazili Švédy ani Finy, předvedená hra totiž nebyla špatná. Naše zakončení však bylo. Ale naopak vidím přístup mužstva, vůli hrát a bojovat za tým. Poslední místo je trochu kruté, měli jsme stejně bodů jako druhý tým," hodnotí turnaj.

České reprezentaci zřejmě příliš nesedí současný styl hokeje, který je postaven spíše na kanadském stylu. "Krásné góly dnes už moc nepadají, spíše z tlaku před brankou. A ten přichází po důrazné střele, tečích a dorážení do branky. V tomto máme deficit a budeme vybírat takové typy hráčů, kteří ustojí fyzické souboje," říká trenér k volbě hráčů.


Vycházet může před nadcházejícími reprezentačními vrcholy, kterými budou olympiáda v Soči a mistrovství v Bělorusku, z opravdu široké hráčské nominace, kterou obhajuje. "Proč brát hráčům motivaci. Dnes je to pouhou otázkou papíru, na který hráče dopíšete. Že jsou v širší nominaci, ještě neznamená, že pojedou na olympiádu. My víme, že tam někteří nebudou, ale motivaci jim prostě nechceme brát," říká.

Tým by měl být opět složený převážně z hráčů NHL, s mnoha zástupci české soutěže či KHL v reprezentačním dresu fanoušci počítat nemohou. "V domácí lize dnes nevidím více lepších hráčů, než jsou ti, kteří v národním týmu už jsou," myslí si Hadamczik.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články