Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Gulaš vede bodování extraligy a říká: Musíme zůstat při zemi

Sedm zápasů, dvanáct bodů za šest gólů a stejný počet nahrávek. To je návrat do extraligy jako sen. Jednatřicetiletý plzeňský útočník Milan Gulaš hrál čtyři roky ve švédském Färjestadu, teď je zpět a po sedmém kole vede bodování nejvyšší tuzemské soutěže, v jejímž nedělním sedmém kole zaznamenal hattrick. Odnesly to Pardubice, které Škoda přejela 10:2, deset "kousků" před dvanácti dny dala i Olomouci (10:0).

Milan Gulaš
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"V dospělých jsem to nezažil. Je to pro nás super. Užíváme si to všichni společně s fanoušky. Zatím chodí plný kotel a ta atmosféra nám hodně pomáhá. I po takových výsledcích musíme ale zůstat při zemi. Je to ošemetné a pokud bychom polevili, může se vše otočit proti nám. Věřím ale, že máme dost zkušený tým, abychom si to pohlídali," popsal Gulaš novinářům nebývalou střeleckou produkci týmu Škody.  

Za gólovou potencí vidí sílu plzeňského kádru. "Jen ať to tam padá dál. Plníme přesně pokyny, co máme, na ledě je to pak vidět. Celé to vychází z bruslení a srážení se, navíc útočníci pomáhají bekům s bráněním a dokážeme rychle otáčet hru. Pak z toho vznikají šance, které dokážeme proměnit. Když v tom budeme pokračovat, tak budeme úspěšní. Nesmíme ale polevit a plnit pokyny," zdůraznil Gulaš.  

Navíc se mu minulý týden narodila dcera, takže nejen díky nedělnímu hattricku často přispívá do týmové kasy. "Už mi chtějí kluci dát reklamu před kabinu, že jsem týmový sponzor. Rád ale do kasy přispěju a my si to potom užijeme. Od toho ta kasa je," usmíval se odchovanec Českých Budějovic.  

Pod demolici pardubického Dynama se podle Gulaše kromě vynikající ofenzivy Indiánů podepsal především gólman Miroslav Svoboda. "Míra je skvělý gólman. Další důležitý článek našeho týmu. Je to mladý kluk, který to dokáže ustát. I my z něj cítíme, že je v brance jistý, dokáže nás podržet a to nám moc pomáhá. Zatím to klape perfektně," chválil spoluhráče člen mistrovského kádru Plzně z roku 2013.  

Dokáže se vžít i do pocitů soupeře z Pardubic, který ve druhé třetině dostal pět gólů. "To je pro ně těžká situace; cítíte se hrozně a je hodně obtížné pak ještě hrát. Sám jsem to několikrát zažil. Pardubice měly náznaky s tím něco udělat, ale zvládli jsme to. Když je tým na koni jako teď my a padá to tam, tak je to pro soupeře podobné, jako když se roztrhne pytel s góly," řekl Gulaš, jehož příliš netrápí slabší výkony Plzně na ledě soupeřů.  

"Nevidím v tom vážnější problém. Já si myslím, že venku jsme měli dva těžké soupeře. Silné mančafty Třinec s Hradcem a vydolovali jsme z těch zápasů jenom bod. Potom dva body proti silné Boleslavi taky nejsou špatné. Není to pro nás nijak hrozné ani po psychické stránce. Samozřejmě nevím, čím to je, že se nám doma daří víc. Venku nám to tolik nepadá. Je ale jedno, kolik dáme gólů, důležité jsou body," uzavřel Gulaš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články