Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Gulaš pomohl k výhře a co dál v reprezentaci? Nechci předbíhat, vycvičený jsem dost, říká

S céčkem na reprezentačním dresu a k tomu vítězství na ledě Plzně, jejímž je lídrem. Milan Gulaš zažil ideální večer, když pomohl hokejovému národnímu týmu k dobrému vstupu do turnaje Channel One Cup a vítězství 4:3 v prodloužení proti Finsku. Opět ukázal, že je na mezinárodní scéně platným hráčem.

Milan Gulaš
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

V kabině si sedl na obvyklé místo s výjimkou toho, že před startem utkání tam visel reprezentační dres, a ne plzeňský. Po utkání měl jen slova chvály na to, co se večer na západě Čech odehrálo.

"Samozřejmě je příjemné si tady v Plzni obléknout reprezentační dres a zahrát si před skvělými fanoušky. Cítíte tu energii z kluků, máte skvělé spoluhráče. Byl to opravdu kvalitní hokej, takových zápasů je málo v sezoně. Tato utkání mám hrozně rád," prohlásil.

Národní tým pomohl nasměrovat k dobrému vykročení do turnaje, který se dohraje v Moskvě. "Jen škoda, že nám v závěru utekly tři body, protože jsme to měli skvěle rozehrané. Ale dva body zůstaly na dobré straně," řekl třiatřicetiletý forvard.

Cítil zodpovědnost a byl hned od úvodu střetnutí v hlavní roli. V šesté minutě v první a nakonec jediné přesilovce domácího celku vyměřil milimetrový pas na hokejku Martina Zaťoviče čekajícího u tyčky. Ten se nemýlil a nakopl mužstvo ke skvěle odehrané třetině.

"Bavili jsme se o tomto signálu, hrajeme to v Plzni. Zaťo je zkušený, v tomto místě dává plno gólů. Říkali jsme si, že kdyby se tam udělala škvírka, zkusím to, a hned jsme toho využili, takže dobrý start do zápasu," pochvaloval si nejlepší hráč extraligy.

V utkání byl jedním z nejčastěji střílejících borců a řídil hru. Jenže stejně jako celý tým se ve třetí části trochu vytratil a iniciativu převzali Finové, kteří srovnali z 1:3 na 3:3. Poslední gól padl 48 vteřin před vypršením základní hrací doby z hole Savinainena.

"Hráli jsme první třetinu podle plánu, poté jsme trochu povolili. Fiňáci se do toho dostali. Pak už bylo těžké pro nás chytnout tempo v zápase. Finové jsou kvalitní hráči a padlo jim to těsně před koncem, takže s tím se nedá nic dělat. Naštěstí jsme zvládli prodloužení, vstup do turnaje není vůbec špatný," těšilo Gulaše.

Kouč Miloš Říha o výkonu Gulaše:

"Bylo vidět, že tam zkušenost je. Byl jedním z našich nejlepších hráčů. Vždycky situaci přečetl a ukazoval ostatním klukům, jak by se to asi mělo hrát."

U dalších zápasů reprezentace na tomto srazu ale nebude, takže platí prvotní domluva. "Jsem rád, že si odpočinu, protože program byl teď opravdu náročný. Na ty dva dny volna se opravdu těším," nezastíral. 

A co budoucnost v reprezentaci? "Vůbec bych to nechtěl řešit. V mém případě to nemá smysl. Už jsem z toho dost vycvičený, samozřejmě se to odvíjí i od zdraví. V mém věku může přijít nějaké blbé zranění a pak se všechno zhatí. Nechci předbíhat," držel se zpátky Gulaš, který už přišel o několik velkých akcí kvůli zdravotním potížím.

Na posledním mistrovství světa v Bratislavě se však nakonec na čtvrtém místě podílel. A po bezchybném vstupu reprezentace do nové sezony vidí naději na vytouženou medaili. 

"Čtyři výhry ze čtyř utkání jsou strašně důležitý. Kluci se utvrdí v tom, že práce, která je tady nastolená, nějak funguje. Mistrovství světa mrzí pořád hodně kluků i vedení. Máme dobrý základ, aby byla povedená příprava na šampionát a konečně se přivezla nějaká placka," uzavřel Gulaš.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články