Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Gulaš oblékne reprezentační dres před plzeňským publikem. Užiju si to, těší se

V Plzni je zvyklý hrát pravidelně, dres tamního celku obléká už třetí sezonu. V reprezentačních barvách to ale pro Milana Gulaše bude speciální. Nejproduktivnější hráč extraligy nastoupí na turnaji Channel One Cup v duelu s Finy. Na vystoupení před plzeňským publikem se těší, ale vnímá také jeho váhu.

Milan Gulaš
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimir

Gulaš netajil, že obléknout dres českého týmu v Plzni pro něho bude hodně speciální. "Když jsem viděl, že se bude hrát v Plzni, tajně jsem si přál, abych si mohl zahrát. I proto jsem rád, že jsme se s trenéry domluvili, že tady můžu nastoupit. Chci si ho užít a vyhrát, určitě bude krásná kulisa, zápas s Finy, co víc si přát? Takže já si ten zápas hodně užiju," řekl.

Po příjezdu z Třince, kde hrála Plzeň v neděli, ani nevybaloval. "Přijeli jsme a maséři mi vzali bágl. Bylo příjemné přijet na národní mužstvo a mít v kabině už vybalené všechny věci. Pro domácí hráče je to rozhodně fajn," pousmál se Gulaš.

Prozatím je ale ještě hodně opatrný. "Mám z toho obrovský respekt, jako z každého utkání v národním mužstvu. Ty zápasy jsou na jiné úrovni. Chci podat co nejlepší výkon a pomoci týmu k vítězství," prohlásil Gulaš, jenž si zatím v extralize připsal 44 bodů za 23 gólů a 21 nahrávek.

Je nám líto, video expirovalo.
Gulaš vyhlíží plzeňský duel s Finy

Udrží si průměr takřka dvou bodů na utkání také v reprezentaci? "Uvidíme ve čtvrtek. Extraliga je ligová soutěž, národní mužstvo je na jiné úrovni. Je potřeba mít i hodně zkušeností, protože se to musí hrát i trochu zkušenostmi. Sám jsem zvědavý. Přál bych si, abych si přenesl tu herní pohodu z extraligy do nároďáku, ale jsem realista," uvedl Gulaš.

Před Karjalou vtipkoval, že nemá formu. "To bylo s trenérem trošku s nadsázkou, on to ale pustil ven. Forma se odvíjela i od zdravotního stavu, tak jsem to myslel. Trošku jsme se v tom asi nepochopili," řekl s úsměvem Gulaš. "Byl bych moc rád, kdybych si teď tu herní pohodu přenesl i do reprezentace. Aby byli všichni spokojení, tedy i já," přál si Gulaš.

Říha řekl, že součástí dohody bylo i to, že Švédské hry už Gulaš absolvuje v únoru celé. "Je to ale těžké takhle říct. Je to až za dva a půl měsíce, ta doba je dlouhá. Bavili jsme se o tom, ale uvidíme, jak se bude vše v sezoně vyvíjet dál. Když se člověk podívá na program, nebude žádná přestávka. Může přijít zranění, únava, všechno se může podepsat na další nominaci. V mém věku je třeba, aby drželo zdraví, teď nějak klape. Nechci víc předpovídat," řekl Gulaš.

V minulosti měl mnohdy smůlu, když ho různá zranění vyřadila z účasti na velkých akcích. "Jsem už takhle vycvičený. Opravdu jsem toho zažil dost a nechci se koukat dopředu, to nemá v mém případě smysl. Uvidíme, jak se to celé vyvine. Utíká to hodně rychle, zatím se daří, ale může přijít rychlý útlum nebo nějaká překážka. A může se to zabrzdit," doplnil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články