Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Gudas: Končíme dřív, než jsme čekali. Bez gólu se ale vyhrát nedá

Paříž – Na turnaji se mu podařilo dát dvě branky. Ve čtvrtfinálovém střetnutí s Rusy však Radko Gudas ani žádný z jeho spoluhráčů prostřelit Andreje Vasilevského nedokázali a Češi tak na mistrovství světa končí. Právě neschopnost vstřelit branku se podle beka národního týmu stala klíčovou při boji s favorizovanou sbornou.

Radko Gudas v zápase proti Rusku
zdroj: ČTK/ITAR-TASS/ autor: Alexander Demianchuk

"Tohle samozřejmě nikdo nechtěl. Měli jsme na to ale sedm zápasů, abychom se připravili. A těžko se vyhrává, když se nedá gól. Je to škoda. V útočném pásmu potřebujeme větší klid na zakončení, je to pro nás dřívější konec, než jsme čekali," uvedl Gudas.

Výběr kouče Josefa Jandače se loučí s turnajem, aniž vstřelil v klíčovém utkání gól. Úvod zápasu přitom něco takového nenaznačoval. Češi zahájili aktivně, několikrát prověřili gólmana Andreje Vasilevského, ale skóre otevřít nedokázali.

"Měli jsme mnohem lepší začátek než ty zápasy předtím. Štěstí ale stálo na jejich straně, hned po přesilovce dali gól a nás to trošku srazilo. Ale dostali jsme se z toho a šance si vytvářeli dál. Bohužel ve druhé třetině jsme neměli tolik střel, Rusové to začali víc a víc zavírat a my to museli otevřít," popsal Gudas.

Spásu nepřinesly ani přesilovky, přestože si v nich čeští hráči vedli dosud na turnaji dobře. Rusové se nechali pětkrát vyloučit, z toho třikrát během první třetiny. "To se stává. Těžko posoudit, čím to bylo. Rusové nás měli přečtené, měli jsme šance, ale všechno to trefovalo Vasilevského. Odchytal za ně dobrý zápas, ale mohli jsme mu to ztížit," mrzelo Gudase.

"My jsme se na jejich přesilovku koukali. Měli kliku, že Italům nasázeli hodně gólů, proto ta produktivita byla vyšší, než to odpovídalo proti silnějším soupeřům. Ale dařilo se jim to, na přesilovce si věřili a góly nám dali. Mohli jsme to celkově lépe zavřít. Dvou ze tří gólů jsme se mohli vyvarovat," řekl šestadvacetiletý zadák.

Od stavu 0:2 už byla pozice českého týmu velmi těžká, po třetí trefě z Panarinovy hole na konci 54. minuty prakticky neřešitelná. "V hokeji se může stát cokoliv. Můžete dát za minutu tři góly. Všichni do toho dávali všechno, co jim síly stačily, maximum. Ale neodrazilo se to k nám a neodrazilo se nám to na hokejku před bránu," uvedl Gudas.

Porážka beka Philadelphie v NHL hodně mrzela. "S Rusáky je to speciální, vždycky je na to člověk namotivovaný. Je to Rusko, ale bohužel se nedá nic dělat," uvedl Gudas.

Pokud se Kanada vypořádá s domácím Německem, může dojít na atraktivní semifinále Rusko - Kanada. "Rusové mají hodně kluků z KHL, jiný styl hokeje, jsou zvyklí na širší kluziště. Nedokážu říct, kdo z nich je silnější. Uvidíme, jak to dopadne dál," uzavřel Gudas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články