Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Graňák: Rybár chytá jistě, a to se přenáší na celý tým

Po úvodních čtyřech kolech extraligy patřila hokejistům Hradce Králové poslední příčka. V září vyhrál jeden z aspirantů na titul jen tři z osmi utkání. Od té doby ale Východočeši potvrzují oprávněnost svých ambicí, získali 25 z 30 možných bodů a poskočili na čtvrté místo. Zásluhu na tom má zejména uzdravený brankář Patrik Rybár, který při vítězství 3:0 v Třinci kryl 23 střel a připsal si čtvrtou nulu v sezoně.

Patrik Rybár
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Samozřejmě už je to o hodně lepší pocit než na začátku, kdy se jsme po prvních neúspěšných zápasech, výsledkově i herně, neměli o co opřít," uvedl obránce Hradce Králové Dominik Graňák.

"Tabulka vypadala hodně špatně. I když jsme si byli vědomi, že je to teprve začátek ligy, a uvědomovali jsme si, že máme silný tým. Jsem rád, že se to podařilo, nebo spíše, že se začíná dařit to potvrzovat i na ledě. Atmosféra je teď určitě lepší," dodal.

Zkušený zadák, který se do český extraligy vrátil po deseti letech v KHL a ve Švédsku, asistoval ve 34. minutě u první branky zápasu, která byla nakonec vítězná.

"Nevím, jestli rozhodla, ale bylo důležité, že jsme se dostali do vedení. Po gólu trošku opadla třinecká aktivita. První třetinu byli lepší, měli hodně šancí, po gólu je to trochu vrátilo zpátky. Asi bylo vidět, že moc gólů nepadne, každý byl důležitý," vysvětlil Graňák.

Klíčové také bylo, že Hradec předtím ubránil všechna oslabení, včetně 62 sekund dlouhé nevýhody tří proti pěti. "Ráno jsme si na poradě říkali, že je Třinec má výborné, a snažili jsme se na ně připravit. Příjemné to nebylo, stálo nás to Űša sil, ale to byl jeden z rozhodujících momentů zápasu," souhlasil.

Místy to v utkání vypadalo, jakoby Hradec Králové už přepnul do režimu play-off. Zdobila ho velká obětavost, výborně bránil a vzadu se mohl spolehnout na výborného Rybára.

"Chytá velmi spolehlivě, velmi klidně a to se přenáší na celé mužstvo. Je to také i systémem, který hrajeme. Snažíme se pozorně hlídat střední pásmo. Hlavně první třetinu měl ale Třinec relativně hodně šancí a ty pochytal Paťo," pokračoval Graňák, který si myslí, že Rybár má šanci zabojovat i olympiádu.

"Podle výkonů určitě ano. Nemám úplně zmapované ostatní kluky, ale vím, že minimálně tři další mají výbornou formu. Ale tím, že Paťa vidím každý den a zápas, tak na to jednoznačně má. Druhá věc je, nakolik při nominaci sehraje roli zkušenost z mezinárodních turnajů," řekl Graňák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články