Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Góly Havláta a Hejduka na vítězství jejich týmů nestačily

New York - Český útočník Martin Havlát si v pátečním utkání NHL připsal gól a asistenci, přesto čtvrtou porážku Minnesoty v řadě neodvrátil. Wild na svém ledě podlehli po penaltovém rozstřelu hokejistům Calgary 2:3, rozhodující nájezd proměnil Rene Bourque. Havlát se ziskem dvou bodů posunul na druhou příčku kanadského bodování českých hráčů v NHL.

Mladoboleslavský rodák, který v posledních jedenácti utkáních nasbíral 16 bodů, stál u zrodu úvodní trefy zápasu a po obratu hostů zajistil v závěrečné třetině individuální akcí Minnesotě alespoň bod. Havlát zachytil u levého mantinelu nahozený puk, zamířil k bráně, bekhendovou střelou překonal gólmana Henrika Karlssona a vyrovnal na 2:2.

Nerozhodný stav musely rozhodnout až nájezdy, v nichž zařídil Calgary druhý bod Bourque střelou mezi betony. Flames tak dali zapomenout na předchozí vysokou porážku 2:7 s Vancouverem. "Odčinili jsme to. Odpověděli jsme na minulý zápas správným způsobem. Přesně tohle jsme potřebovali," prohlásil trenér Brent Sutter.

V čele produktivity českých hokejistů v soutěži je nadále útočník Milan Hejduk, který byl jediným střelcem Colorada na ledě Caroliny. Olympijský vítěz z Nagana ve spolupráci s Kevinem Shatterinkem dotáhl ve třetí třetině do gólové podoby přečíslení dvou na jednoho a zajistil týmu prodloužení. V něm rozhodl Brandon Sutter o druhém bodu pro Carolinu za výhru 2:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články