Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gólová exploze v prostřední části zajistila Boleslavi výhru v Pardubicích

Pardubice ‒ Čtyři přesné zásahy během deseti minut znamenaly knockout pardubických hokejistů proti Mladé Boleslavi. Hosté z města automobilů rozhodli bleskovými údery o čtvrtém vítězství nad východočeským soupeřem v letošní sezoně a prodloužili svou sérii bez porážky. Domácí naopak padli popáté za sebou.

Lukáš Pabiška v dresu Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Pardubice začaly aktivně a ve třetí minutě se po chybě Šticha a spolupráci Sýkory s Rolinkem dostaly do vedení. Boleslav zahájila utkání, ale brzy převzala iniciativu. K vyrovnání hostům pomohla taktéž chyba v rozehrávce, po které pálil z úhlu Klepiš a kotouč propadl Hüblovi do branky.

Pro další průběh střetnutí bylo zlomové dění kolem 25. minuty. Bruslařský klub totiž během minuty odskočil díky slepeným gólům Kučného a Pabišky do dvoubrankového náskoku a pořádně nalomil už tak nejisté Dynamo. To sice mělo střeleckou převahu a tlačilo se dopředu, ale hráčům scházela kvalita v zakončení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Mladá Boleslav

Pabiška naopak využil i svou další šanci a hosté vedli o tři branky. Boleslav nemusela nikam spěchat. Ve 35. minutě navíc při první přesilovce v zápase vstřelil pátou branku Pacovský, který po krásné kombinaci zůstal před Hüblem naprosto osamocen. Domácím nevycházelo vůbec nic a četná střelba se míjela účinkem.

Naději mohl pardubickým hokejistům vykřesat Sýkora, ale jeho gól padl do posunuté branky. Chvilku předtím pálil Havlík do tyče. Stejné místo trefil i v 52. minutě po krásné individuální akci Špirko. V těch chvílích už tempo zápasu notně opadlo a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto.

Jenže domácí zápas nezabalili. Během oslabení skóroval Bárta a Dynamo ucítilo šanci. Vzápětí to navíc bylo už jen o dvě branky, když podruhé v utkání skóroval Rolinek. Více už však Boleslav nepřipustila. V poslední minutě navíc pláchl Urban, kterého před opuštěnou svatyní skolil Trončinský, a rozhodčí přiznali hostům šestý gól.

48. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 3:6 (1:1, 0:4, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Rolinek (P. Sýkora), 56. Bárta, 57. Rolinek (P. Sýkora, Trončinský) - 10. Klepiš, 15. Kučný, 26. L. Pabiška (Pospíšil, Maxwell), 31. L. Pabiška (Vampola), 35. Pacovský (Musil, Lenc), 60. Urban. Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6114.

Pardubice: J. Hübl (41. Martin Růžička) - Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Schaus, Havlík, Zajíc, Nedbal - P. Sýkora, Špirko, Rolinek - J. Sýkora, Tomášek, Hubáček - M. Beran, Nahodil, Bárta - M. Kaut, T. Kaut, Starý (41. Kusý). Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Mladá Boleslav: Maxwell - Stříteský, Kučný, Jan Hanzlík, Kurka, Hrdinka, Holub, Štich - Hyka, Musil, Lenc - Orsava, Klepiš, Žejdl - M. Látal, Urban, Pacovský - Pospíšil, Vampola, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Miloš Holaň (Pardubice): "Od soboty jsem hráčům tloukl do hlavy, že dnes prostě musíme vyhrát. Kvůli sobě, fanouškům i samotnému klubu. Sami na sebe jsme si vytvářeli tlak. Nechtěli jsme se nijak hnát dopředu a povedlo se nám vstřelit první gól, ale potom po fatální chybě v rozehrávce a velké chybě brankáře jsme nechali soupeře srovnat na 1:1. Za druhou třetinu si mužstvo nezaslouží vůbec žádný kredit, ten výkon neměl nic společného s extraligou. Podobné individuální chyby jsem dlouho nezažil. A pokud si to hráči neuvědomují, tak mi jich je líto. Po této třetině jsem hodně zvýšil hlas a přeházel všechny lajny. A mělo to efekt. Bohužel náskok soupeře byl moc vysoký. Za to, co jsme předvedli ve druhé třetině, jsme si body nezasloužili."

Boris Žabka (Mladá Boleslav): "Chtěli jsme si odvézt nějaké body, protože jsme věděli, že se díky tomu můžeme přiblížit k nějakému částečnému cíli. Možná jsme kvůli tomu byli i svázaní. Dokázali jsme se prosadit z rychlých protiútoků, a přestože jsme ve druhé třetině trochu vypadli z té hry, co jsme chtěli předvádět, tak jsme se k ní dokázali ve třetí třetině vrátit. Nezvládli jsme samotný závěr, ale tři body naštěstí máme."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články