Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Gólman Vokoun se dočkal první výhry ve Washingtonu

New York - Český hokejový brankář Tomáš Vokoun se při svém třetím startu za Washington v přípravě dočkal první výhry, když Capitals v pátek zdolali doma Buffalo 4:3 po samostatných nájezdech. Duel rozuzlil až v šesté sérii rozstřelu Nicklas Bäckström. Washington ale celkově zaznamenal teprve druhé vítězství v šestém přípravném utkání. Další český gólman Ondřej Pavelec naopak porážce Winnipegu s Nashvillem 2:3 po samostatných nájezdech nezabránil.

Mike Green a Tomáš Vokoun
zdroj: AP autor: Luis M. Alvarez

Capitals dostal do vedení v deváté minutě Bäckström, za 20 sekund ale překonal Vokouna bekhendem Jason Pominville a v 19. minutě otočil stav Thomas Vanek. V polovině utkání vyrovnal v přesilovce Mike Green, v 34. minutě se podruhé prosadil Vanek, ale šest a půl minuty před koncem třetí třetiny vynutil prodloužení Matt Hendricks. V nájezdech Vokoun inkasoval dvakrát. Nejdříve Vanek minul, pak Nathan Gerbe a Pominville na českého gólmana vyzráli, ale pokusy Drewa Stafforda, Tylera Ennise a Lukea Adama letní posila Capitals z Floridy kryla. Za Washington byly úspěšné hvězdy Alexandr Ovečkin, Alexandr Sjomin a Bäckström.

Pavelec naopak ve svém třetím zápase v přípravě poprvé prohrál, i když až po nájezdech. V osmé minutě inkasoval po střele Cala O˙Reillyho, v druhé části vyrovnal za Winnipeg Andrew Ladd, v 48. minutě překonal Pavelce v přesilovce David Legwand a nastavení vynutil sedm minut před koncem Mark Scheifele. V nájezdech českého gólmana překonal jen O˙Reilly, ale ani jeden ze tří střelců Jets neuspěl.

Po dvou bodech za asistence si připsali obránce Marek Židlický z Minnesoty a útočník Rostislav Olesz z Chicaga. Židlický na začátku třetí třetiny utkání s Edmontonem v přesilovkách přihrál na trefy Mikka Koivua a Devina Setoguchiho, díky kterým Wild získali vedení 3:1, ale Oilers následně vyrovnali a zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech. Olesz na konci druhé části a v 50. minutě asistoval u gólů Brandona Pirriho, jenž v duelu s Pittsburghem snížil na 2:3, ale Blackhawks duel prohráli 2:4.

Po bodu za přihrávku si připsali v duelu Caroliny s Columbusem také zadák Tomáš Kaberle a útočník Tomáš Kubalík. Letní posila Caroliny Kaberle asistoval v 26. minutě u úvodní trefy Jussiho Jokinena v přesilovce, Kubalík se za šest minut podílel na vyrovnávací brance Alexandra Girouxe. V závěrečné části Carolina ještě jednou vedla, ale Columbus výsledek otočil na 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články