Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Gól plus asistence. Hertl pomohl k výhře San Jose na ledě Arizony

New York - Útočník Tomáš Hertl pomohl gólem a asistencí k výhře hokejistů San Jose v přípravě NHL nad Arizonou 3:0 a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. V dresu New Jersey si připsal první trefu forvard Jiří Tlustý a podílel se na vítězství nad Philadelphií 3:2 po samostatných nájezdech. Za poražené skóroval Jakub Voráček. Premiérovou branku za Columbus zaznamenal Lukáš Sedlák a přispěl k výhře v Buffalu 6:4.

Hertl po 112 sekundách třetí třetiny duelu v Glendale zvýšil na 2:0, když po přečíslení dvou na jednoho zakončoval po přihrávce Matta Nieta do odkryté branky. V 52. minutě ještě jednadvacetiletý slávistický odchovanec asistoval u gólu Joea Pavelského, který se v utkání prosadil dvakrát. V pátém přípravném utkání si Hertl vylepšil bilanci na pět bodů za dva góly a tři asistence, což je nejvíc ze všech hráčů Sharks. Zatímco v minulých dvou sezonách v NHL nastupoval většinou na křídle, nyní má místo v centru třetí řady mezi Nietem a Tommym Wingelsem.

"Uvidíme, jak to bude. Ještě nevím. Je mi jedno, jestli hraju levé křídlo nebo centra. Budu se snažit hrát každý zápas co nejlépe a udržet to celou sezonu," řekl Hertl. Tlustý, který před startem kempu podepsal s Devils jako nechráněný volný hráč roční smlouvu na 800 tisíc dolarů, ve čtvrtém vystoupení v novém působišti poprvé bodoval. Bývalý hráč Toronta, Caroliny a Winnipegu ve 24. minutě v přesilové hře vyrovnal na 1:1.

Za 83 sekund také v početní výhodě vrátil Flyers vedení Voráček. Pátý nejproduktivnější hráč minulého ročníku NHL se tak letos v přípravě trefil také poprvé, poté co v předešlých čtyřech zápasech nasbíral čtyři asistence. Výhru Devils ale zařídil Jacob Josefson, který v 57. minutě vyrovnal a jako jediný se prosadil i při samostatných nájezdech. Voráček ve druhé sérii neuspěl.

V generálce před startem NHL nenastoupil za Devils osmnáctiletý útočník Pavel Zacha, který si ve čtyřech duelech v přípravě připsal jednu asistenci. Nyní se rozhoduje, zda šestka letošního draftu zůstane v týmu, nebo se vrátí do juniorské OHL do Sarnie.

"Musíme se o tom poradit všichni a dojít k rozhodnutí, které bude v současné době pro osmnáctiletého kluka nejlepší. Jestli tu zůstat v týmu a projít si celým procesem, nebo se vrátit do juniorské ligy, mít více času na zlepšování a být klíčovým hráčem v klíčových situacích. Není to lehké rozhodování, ale musíme to dneska či zítra nějak vyřešit," řekl trenér John Hynes.

Dvaadvacetiletý Sedlák byl před zápasem s Buffalem spolu s dalšími šesti hráči povolán zpět do Columbusu z farmy v Lake Erie, kam zamířil před týdnem. Dostal tak letos šanci ve třetím přípravném duelu a v šesté minutě z dorážky bekhendem otevřel skóre. Útočník draftovaný v roce 2011 v šestém kole jako 158. v pořadí čeká na první šanci v NHL. Minulé dvě sezony strávil v AHL.

Tým Columbusu plný mladíků vedl v Buffalu po dvou třetinách už 5:0, domácí sice čtyřmi trefami mezi 45. a 54. minutou zdramatizovali závěr, ale při power play rozhodl druhým gólem v utkání Dán Oliver Bjorkstrand, který se také dočkal pozvánky zpět z Lake Erie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články