Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Generální manažer New Jersey Lamoriello: Chceme udržet Jágra

Newark (USA) - Generální manažer hokejistů New Jersey Lou Lamoriello projevil snahu udržet Jaromíra Jágra v kádru i pro příští sezonu. Jágr, který byl se 67 body nejproduktivnějším hráčem klubu, už sám víckrát projevil touhu setrvat v týmu z Newarku. "Měl mimořádný rok. A já moc dobře vím, že by se chtěl vrátit k nám," dodal Lamoriello.

"Myslím, že není pochyb o tom, že má za sebou impozantní sezonu," ocenil Jágrovy výkony respektovaný šéf Devils. "A stejně tak úchvatná byla jeho oddanost, pracovní morálka a způsob hry, kterým dokáže a chce stále hrát. Takže je jasné, že ho tady chceme mít samozřejmě zpátky," prohlásil Lamoriello. "Jediným důvodem, proč by si někdo třeba měl myslet opak, je, když upřednostní jeho věk před tím, co opravdu dokázal," zdůraznil.

Sám Jágr přitom naznačil víru, že může být i přes svůj věk ještě lepší. "Dostávám sám sebe pod velký tlak. Ale chci být tím hráčem, který táhne ofenzivu. A cítím, že na to mám stále dost talentu, abych to zvládl," podotkl Jágr. "Pokud bych se vrátil, věřme, že budu mít ještě lepší čísla a pomohu týmu k postupu do play-off. Takový je můj cíl," prohlásil.

Peter DeBoer, trenér New Jersey: "Nevěděl jsem, co mohu čekat. Bylo to snad o tom, že by v nádrži mohl mít ještě nějaký benzin. Jenže on překonal všechna má očekávání a nepochybuji o tom, že totéž zvládne i příští rok. Moc rád bych s ním opět pracoval. Byl jedinečný."

"Nezdá se mi, že by šel nějak výkonnostně dolů. Myslím, že sám cítí - a já s ním souhlasím - že dokázal vytvořil neskutečně moc šancí pro sebe nebo pro své spoluhráče. Kdybychom jich dokázali alespoň o trochu více zužitkovat a přidat pár gólů, nepochybuji o tom, že mohl ještě další věci v této sezoně přidat," litoval DeBoer, že jeho svěřenci zůstali mimo boje o Stanleyův pohár.

Jágr připustil, že by rád hrál v týmu, jenž má šanci hrát v play-off, současně ale ví, že takovou záruku v celé soutěži lze těžko hledat. "Rozdíl mezi mnoha týmy, které play-off udělají, a těmi, které nikoliv, je jen malý. Velmi malý. Play-off vám uteče třeba jen o tři nebo čtyři body. A když se podíváte na program 82 zápasů a popřemýšlíte o zápasech, které jste prohráli a mohli zrovna tak vyhrát... Takových je možná třeba deset, což dělá dvacet bodů," přemítal Jágr.

Jaromír Jágr v dresu New Jersey (vpravo Marek Židlický)
zdroj: AP autor: Julio Cortez
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články