Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Generální manažer Kusý končí v Pardubicích

Pardubice - V extraligových Pardubicích nečekaně končí generální manažer hokejových mistrů Zbyněk Kusý. Vedení klubu jej nedlouho po zisku titulu propustilo a na jeho místo dosadilo Ondřeje Šebka. Konkrétní důvody změny ani jedna strana nezveřejnila, klub ji pouze oficiálně potvrdil.

"Včera jsme si spolu sedli a dohodli se na tom, že dále už společně pokračovat nebudeme. Nejde o nic neobvyklého, v této branži je to zcela běžná záležitost," řekl Kusý. Jestli se nadobro přetrhnou jeho vazby na mistra extraligy, či zůstane alespoň v pozici místopředsedy představenstva, nenaznačil. "Vše má nějaký vývoj, budeme o tom teprve jednat. Samozřejmě pak bude mít vliv také to, jakým směrem se vydám dál," doplnil Kusý.

O odchodu Kusého, pod jehož manažerským vedením získaly Pardubice tři mistrovského tituly, rozhodlo představenstvo klubu, respektive většinový majitel klubu Roman Šmidberský. "Respektuji sportovní úspěchy, které pardubický hokej pod vedením Zbyňka Kusého dosáhl, a znovu mu za ně i v této chvíli chci poděkovat," uvedl Šmidberský na klubovém webu a vyjádřil přesvědčení, že pod Šebkovým vedením budou úspěchy pokračovat.

V rozhovoru pro Český rozhlas uvedl, že změna souvisí se strategií klubu. "Byla stanovena a připravována dlouhodobě. A co je důležité říct, že to není výměna na základě nějakých nově objevených skutečností. Je to přirozený vývoj, který nastal po tom, co jsem přišel do klubu," uvedl. "Ten timing je udělaný pro to, že jsme nechtěli narušovat sezonu. Nerozcházíme se ve zlém," podotkl.

Nový generální manažer klubu Ondřej Šebek:

"Nechci být manažerem, který bude odpovídat za vše a stavět se do role, že všemu nejlépe rozumím. Budou tu lidé odpovědní za marketing, sport i další věci."

Šebek, který v minulosti s Kusým spolupracoval, před rokem z klubu odešel a působil jako ředitel společnosti Pro-Hockey, servisní marketingové organizace Českého svazu ledního hokeje. Nyní se do Pardubic vrací. Do funkce nastoupí 1. května; Kusý skončí k 30. dubnu. Vedení pardubického klubu bylo se Šebkem v dlouhodobějším kontaktu. "Před dvěma měsíci přišla nabídka, která mě mile překvapila a potěšila. A já se ji rozhodl přijmout," přiblížil Šebek počátek opětovné spolupráce obou stran.

Je nám líto, video expirovalo.
Kusý odchází z Pardubic

Od té doby také probíhají podrobnější jednání, jak nastavit fungování klubu do budoucna. "Máme projekt, jak by se to mělo posouvat kupředu. Velkou devízou je, že jsem tam 16 let působil, to prostředí pro mě není cizí a nemusím se s ním nijak dlouze seznamovat. Znám lidi ve vedení, obchodní partnery, lidi u hokeje i další," uvedl Šebek. Do dění v klubu chce ještě více zapojit fanoušky. "A to nejen ty, kteří chodí pravidelně na stadion, ale i ty, kteří nás sledují zpovzdálí, aby měli ke klubu blíže," prohlásil Šebek.

Do klubu se díky jeho příchodu vrací i Jan Kratochvíl. A to na pozici blízkou postu marketingového manažera, který zastával posledních pět let v pražské Slavii. "Velký vliv určitě měly rodinné důvody. Jsem totiž z Pardubic a mám tu i rodinu," vysvětlil Kratochvíl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články