Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Generálka před MS proti Rusku proběhne bez Voráčka či Červenky

České Budějovice - Závěrečný zápas proti Rusku odehraje česká hokejová reprezentace bez Jakuba Voráčka, Radka Gudase, Michala Kempného nebo Romana Červenky. Svěřenci kouče Josefa Jandače si s předstihem zajistili triumf na závěrečné akci seriálu Euro Hockey Tour. Zápas s dějinným rivalem tak bude sloužit zejména jako test hráčů, kteří bojují o nominaci na mistrovství světa. Přímý přenos utkání sledujte od 18:00 na ČT sport a webu ctsport.cz, nominační tiskovou konferenci následně od 21:00 na webu.

Jakub Voráček
zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Češi v Českých Budějovicích porazili Finsko i Švédsko, uspět však chtějí rovněž v utkání se sbornou, která dosavadní dva zápasy na turnaji prohrála. "Porazit Rusko je vždy fantastické, a kdyby se to podařilo, bylo by to i vyvrcholení turnaje. Lidi by si to určitě zasloužili. V předešlých duelech byla atmosféra fantastická," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Do branky se postaví Petr Mrázek a kromě Voráčka, Gudase, Kempného a Červenky budou odpočívat i Radim Šimek a Tomáš Kundrátek. Ti všichni by měli mít nominaci jistou. Poprvé se na turnaji naopak představí obránci Jakub Jeřábek a Milan Doudera.

"Bude to super zápas, na který se těším. Drtivou většinu hráčů znám z ligy. Mám tam tři spoluhráče, u týmu působí jako asistent náš trenér," prohlásil útočník Jan Kovář, hvězda Magnitogorsku. "Bydlíme na stejném hotelu, takže jsme už pokecali," pousmál se Kovář, který bude stejně jako proti Finsku hrát ve formaci s Lukášem Radilem a Petrem Vránou.

Předpokládaná sestava ČR:

Mrázek - Jeřábek, Krejčík, J. Kindl, Šulák, Rutta, Kolář, D. Sklenička, M. Doudera - Radil, Jan Kovář, Vrána - Řepík, Holík, Birner - Hyka, Horák, T. Zohorna - Kašpar, R. Hanzl, Lev.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švédsko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články