Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Generálka na Hry na jedničku. Sledge hokejisté rozstříleli Švédsko

V Pchjongčchangu si před startem paralympijských her střihli ještě jeden přípravný duel a ten jim vyšel skvěle. Čeští sledge hokejisté rozstříleli Švédsko 9:0 a skvěle se navnadili na start turnaje.

Čeští sledge hokejisté
zdroj: ČTK/AP autor: Joel Marklund

Na utkání odmítl paralympijský výbor nasadit rozhodčí a tak neoficiální utkání v tréninkové hale s přibližnou časomírou odřídil český trenér Jiří Bříza. To ale reprezentantům nijak nevadilo. Od začátku na ledě dominovali a Seveřanům nedali šanci. 

Bříza po utkání ocenil, že mohl hráče vidět z jiného úhlu pohledu než jindy. "Je to výborná zkušenost, protože takhle jsem kluky jako nároďák pískal snad poprvé nebo podruhé a ten úhel pohledu, být k nim blíž a i slyšet komunikovat," prohlásil. 

Radost z výsledku měl také obránce a vlajkonoš české výpravy Miroslav Hrbek, jenž tuší, co bude na turnaji potřeba. "Když dopadne první zápas dobře, tak máme šanci postoupit do semifinále," dodal.

První zápas paralympijského turnaje čeká na Čechy už v neděli, kdy v půl osmé nastoupí proti Jižní Koreji. Přímý přenos sledujte od půl osmé na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sledge hokejisté v generálce na Hry rozstříleli Švédsko

Hlavní zprávy

Nejčtenější články