Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Garantem protikorupční linky ČSLH se stal mistr světa Kochta

Praha - Bývalý vynikající útočník Jiří Kochta se stal garantem protikorupční e-mailové linky Českého svazu ledního hokeje (ČSLH), kterou svaz zřídil v reakci na kauzu reprezentačního kouče Vladimíra Růžičky. Mistr světa z roku 1972 Kochta bude jakožto nezávislá a mimo svazové orgány působící osobnost dohlížet na vyhodnocení došlých podnětů.

Jiří Kochta
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Osmašedesátiletý člen Síně slávy českého hokeje má rovněž kontrolovat jejich prošetření a vyvození odpovídajících závěrů. Z pozice garanta bude mít Kochta i pravomoci například k zahájení řízení, ke spolupráci s dalšími institucemi svazu při prošetření podnětu a v případě, že se potvrdí, jeho předložení příslušným orgánům ČSLH k následným krokům a zjednání nápravy.

"Chtěli jsme, aby na prošetření podnětů zaslaných prostřednictvím protikorupční linky (hotline@czehockey.cz) dohlížela nezávislá, mimo svaz stojící a respektovaná osobnost. Jsem přesvědčen, že Jiří Kochta tyto požadavky splňuje, a jsem rád, že se tohoto úkolu ujal," uvedl prezident svazu Tomáš Král.

Kochta je bývalý mnohonásobný reprezentant a dlouholetý hráč pražské Sparty. Kromě titulu světového šampiona stihl na světových šampionátech nasbírat i tři stříbra (1971, 1974 a 1975) a dva bronzy (1970 a 1973). Je také držitelem stříbrné a bronzové medaile z olympijských her 1968 a 1972.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články