Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Gáborík: Doufám, že Vůjtek pozvedne slovenský hokej

Bratislava – Jeden z nejlepších slovenských hokejistů současnosti Marián Gáborík věří, že angažování českého trenéra Vladimíra Vůjtka staršího do role kouče národního týmu Slovensku pomůže. Podobně optimisticky se vyjádřili i další hráči, se kterými by nástupce Glena Hanlona mohl v nadcházející sezoně teoreticky počítat.

Marián Gáborík
zdroj: AP

"Neznám ho, ale slyšel jsem, že je to kvalitní trenér. Hodně mi o něm vyprávěl Paľo Demitra. Doufám, že se mu podaří pozvednout slovenský hokej," uvedl útočník týmu New York Rangers a účastník letošního mistrovství světa v Bratislavě a Košicích, na němž domácí tým vyhořel.

Jako pozitivní změnu označil Vůjtkův příchod i obránce Richard Lintner. "Má zkušenosti z moderního hokeje, působil v zahraničí. Do reprezentace by mohl přinést něco nového. Pozitivní je i skutečnost, že má ke Slovensku blízký vztah. Hrál v Trenčíně a i rodinně je s naší zemí svázaný," poukázal kapitán národního týmu z loňského MS na skutečnost, že Vůjtkova dcera se provdala za slovenského útočníka Róberta Petrovického.

Jedním z hráčů, na kterých by měl nyní Vůjtek stavět, je útočník Ladislav Nagy. Hráč se zkušenostmi z NHL momentálně působí v Evropě a bude hrát KHL za Poprad. "O Vladimíru Vůjtkovi jsem slyšel jen samá pozitiva. Udělal si jméno hlavně výsledky v Rusku. Myslím si, že přinese do týmu něco nového, a doufám, že se nám pod ním bude konečně dařit i na světových šampionátech," přál si Nagy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články